Filmul "Son of Saul", cu românul Levente Molnár,desemnat cel mai bun film străin la Globurile de AurPelicula maghiară "Son of Saul", în care joacă și actorul român Levente Molnár, a fost desemnată "cel mai bun film străin", la ediţia din 2016 a Globurilor de Aur, potrivit site-ului evenimentului.

Filmul "Son of Saul", cu romanul Levente Molnár, desemnat cel mai bun film strain a Globurile de Aur
Filmul "Son of Saul", cu românul Levente Molnár, desemnat cel mai bun film străin a Globurile de Aur

"Saul Fia/ Son of Saul", propunerea Ungariei pentru o nominalizare la categoria cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza la premiile Oscar 2016, reprezintă debutul în lungmetraj al regizorului maghiar László Nemes şi a fost distins cu marele premiu al juriului la gala de anul trecut a Festivalului de la Cannes.

VEZI AICI LISTA TUTUROR CÂȘTIGĂRILOR DE LA GLOBURILE DE AUR

În luna decembrie, "Son of Saul" a fost inclus pe lista scurtă a celor nouă pelicule eligibile pentru nominalizarea la premiul Oscar pe 2016 la categoria "cel mai bun film străin". Gala premiilor Oscar va avea loc pe 28 februarie, la Los Angeles, scrie Mediafax. 

Filmul "Son of Saul" este o coproducţie Ungaria-Franţa şi a fost extrem de apreciat de critica de specialitate, fiind în topul preferinţelor acesteia. Subiectul filmului este centrat pe două zile din viaţa lui Saul Auslander (Géza Röhrig), un prizonier evreu din Ungaria forţat să lucreze pentru nazişti în camerele de gazare de la Auschwitz.

Levente Molnár, angajat al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, are un rol cheie în acest film: îl interpretează pe Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, aflat alături de el în lagărul de concentrare.

VEZI TRAILER:

Etichete: globurile de aur, Levente Molnár, Son of Saul

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h