Circuitul turistic pe lacurile Tei şi Floreasca, AMÂNAT un an jumătate pentru "PROBLEME MAJORE"FINALIZAREA amenajării circuitului turistic pe lacurile Tei şi Floreasca urmează să fie amânată un an şi jumătate, respectiv până în decembrie 2017, se arată într-un proiect de hotărâre de Consiliu General ce va fi supus votului joi. Conform sursei citate, finalizarea piscinelor plutitoare de pe lacurile Tei şi Floreasca este amânată din cauza întârzierilor înregistrate în executarea proiectului, motiv din care municipalitatea a pierdut inclusiv finanţarea de la Uniunea Europeană. 

Potrivit unui proiect de Hotărâre de Consiliu General, municipalitatea intenţionează să prelungească perioada de implementare a proiectului "Amenajarea circuit turistic pe lacurile Tei şi Floreasca" până la data de 31 decembrie 2017. Iniţial, termenul limită pentru finalizarea proiectului era vara acestui an, respectiv iunie 2016, conform contractului de finanţare încheiat cu Uniunea Europeană - proiectul fiind finanţat la început cu fonduri europene. Banii (5,3 milioane euro) au fost însă pierduţi de Primăria Bucureşti din cauza întârzierilor proiectului, realizat până acum doar pe jumătate.

"Se va încheia act adiţional la contractul de finanţare nr. 3534/12.03.2013 privind prelungirea duratei de implementare a proiectului Amenajare circuit turistic pe lacurile Tei şi Floreasca (şi zona adiacentă lor) până la data de 3.12.2017 pentru asigurarea funcţionalităţii acestuia luând în considerare problemele majore identificate", se menţionează în raportul de specialitate care stă la baza proiectului CGMB privind amânarea amenajării circuitului turistic pe cele două lacuri. 

Conform documentului, printre PROBLEMELE MAJORE care au cauzat amânarea finalizării circuitului turistic pe lacurile Tei şi Floreasca se află contestaţiile multiple la atribuirea contractului de execuţie a lucrărilor. Astfel, chiar dacă contractul de finanţare cu Uniunea Europeană a fost semnat în martie 2013, contractul de lucrări a fost încheiat abia în 16 decembrie 2014, iar lucrările au început efectiv abia în 2015.

Apoi, municipalitatea a schimbat mai multe firme care să ofere asistenţă tehnică pentru proiect, din cauză că lipseau detaliile de execuţie.

Un al treile motiv invocat este expirarea şi neconformitatea avizului de gospodărire emis de Administraţia naţională Apele Române cu proiectul tehnic.  

Lucrările de amenajare a circuitului tiristic pe lacurile Tei şi Floreasca au demarat având avizul de gospodărire de la Apele Române EXPIRAT

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Capitalei, un nou aviz ar urma să fie obţinut până la sfârşitul acestei luni sau începutul lunii mai 2016. 

În plus, proiectul tehnic nu a luat în calcul devierea reţelelor de termoficare ale RADET în zona în care ar urma să fie realizată ecluza între lacurile Tei şi Floreasca, această lucrare fiind momentan blocată. 

Ce prevede proiectul de amenajare a circuitului turistic pe lacurile tei şi Floreasca

În cadrul proiectului de amenajare a circuitului turistic pe lacurile Tei şi Floreasca va fi achiziţionat un vaporaş turistic de agrement, alimentat cu celule fotovoltaice, la care se adaugă 33 de echipamente de wind surf, 30 de echipamente de kite-surf, dar şi 40 de caiace şi 100 de bărcuţe şi hidrobiciclete. 

De asemenea, pe cele două lacuri vor fi realizate trei piscine plutitoare. Două dintre piscine vor fi pe Lacul Floreasca, iar cea de-a treia pe Lacul Tei. Pentru a spori suprafața de spațiu verde și zona de agrement, vor fi create trei peninsule prin decolmatarea celor două lacuri.

Circuitul turistic pe lacurile Tei şi Floreasca va mai include: 

- 2 amfiteatre pentru activități culturale și de agrement (1 pe Lacul Floreasca și 1 pe Lacul Tei)

- 6 porturi turistice (4 în Floreasca și 2 în Tei)

- 12 debarcadere (8 pe Floreasca și 4 pe Tei) pentru ambarcațiuni mici de agrement și ambarcațiuni turistice (vaporașe, bărcuțe, echipamente pentru wind surf și kite surf, canoe și hidrobiciclete)

Alte amenajări și construcții ce vor fi realizate de-a lungul circuitului turistic pe lacurile Tei şi Floreasca:

- un loc de joacă pentru copii cu o suprafață de 832 de mp (Lacul Floreasca)

- o sală poli-funcțională cu o suprafață de 260 mp și o capacitate de 360 persoane (Lacul Floreasca)

- 5 platforme pentru activități culturale și de agrement (4 pe Lacul Floreasca și 1 pe Lacul Tei)

De asemenea, de-a lungul circuitului turistic vor fi amenajate și piste pentru biciclete pe o lungime de 4.410 metri lineari. O secțiune din acestă pistă, în zona Parcului Bordei, va fi realizată peste apă.

 

Etichete: amanare amenajare circuit turistic lacurile tei si floreasca, circuit turistic lacul tei, termen finalizare circuit turistic lacul tei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE