Finalizarea proiectului Bucureştiul - port la Dunăre. Ce spune GABRIELA FIREAPrimarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a reamintit, miercuri, că la întâlnirea pe care a avut-o la începutul lunii septembrie, la Bruxelles, cu comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu, a discutat și despre proiectul București - port la Dunăre, menționând că dorește finalizarea acestuia.

Bucuresti, port la Dunare
Bucureşti, port la Dunăre

"La Bruxelles, împreună cu doamna comisar european Corina Crețu, care săptămâna viitoare se va afla la București, am înaintat o propunere pe care eu cred că ar trebui să o susțină cât mai mulți bucureșteni, și anume: proiectul Bucureștiul — port la Dunăre. Este un proiect extrem de important, extrem de ambițios, care va însemna dezvoltare pentru Capitala României. Doamna Crețu a fost extrem de pozitivă la aflarea acestei inițiative, și anume că doresc să mă implic și împreună cu UE să finalizăm acest proiect care a început acum ceva ani, dar lucrarea este degradată, nu a fost bine conservată și, oricum, este nevoie de finanțare, în continuare. Cred că este un proiect care va dăinui și va așeza Capitala României în rândul porturilor importante și al capitalelor comerciale serioase din Europa", a declarat Firea, după participarea la seminarul "Autorități locale. Finanțări. Achiziții. Proiecte".

Ea a menționat că în cadrul întâlnirii de la Bruxelles a arătat și că Bucureștiul are nevoie de finanțare pentru modernizarea a încă 500 de kilometri de conductă primară din rețeaua de termoficare, pe lângă cei 500 pentru care au fost alocați 176 de milioane de euro.

"Am înaintat o altă solicitare, o altă rugăminte, iar doamna comisar european a fost extrem de receptivă și deschisă, pentru ca Bucureștiul să primească o sumă comparativă cu aceasta, aprobată prin POIM (Programul Operațional Infrastructura Mare), pentru redimensionarea și modernizarea altor 500 de kilometri de rețea de termoficare primară, ceea ce ar însemna ca în perioada următoare să avem de-a face cu o reducere a facturii la cetățeni, prin faptul că rețeaua de termoficare va fi dimensionată la capacitatea actuală", a precizat Firea.

Etichete: BUCURESTI PORT LA DUNARE, canal, CANAL DUNARE BUCURESTI, DUNARE BUCURESTI, PORT LA DUNARE

0/4 COMENTARII
vlad
29 Sep 10:42
+0
VOTURI
-0
Uof Firea, Firea, nu poti recicla ideile lui Oprescu, care si ele erau reciclate dupa alea comuniste!!! Port la Dunare pentru cine?? Vreau sa vad si eu un studiu serios facut ca sa arate ca merita investitia, ce trafic de marfuri o sa fie prin portul asta??? Chiar o sa vina convoaie uriase de barje?? Sa fim seriosi!! Acum 30 de ani chiar avea sens cand Bucurestiul era un oras super industrializat... nu mai este cazul.
figaro
29 Sep 09:11
+0
VOTURI
-0
Deci o avem pe Corina Cretu la dat bani europeni si noi stam sa ne gandim???
Ar trebui sa luam din banii aia cu ambele maini! Bine, sa si facem ceva cu ei, nu doar sa ingrasam burtile unor politicieni, dar...
gigi
29 Sep 06:57
+0
VOTURI
-0
stati linistiti ca nu se va face abslot nimic. Poate la viitoarele alegeri vor iesi mai mult de 30% la vot pentru a schimba modul in care se face politica in orasul asta.
Cris
28 Sep 22:01
+0
VOTURI
-0
Iarasi se apuca escrocii astia de studii de fezabilitate. Iarasi o luam de la zero ca in timpul lui Sova. Toti cretinii fac cate un studiu de fezabilitate pe banii prostilor, apoi nu se intampla nimic.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE