Financial Times: România are unul dintre cele mai accelerate ritmuri de creştere din EuropaFinancial Times notează că România a avut o creştere economică de 3,7% şi a reuşit să depăşească, în ultimul an, dificultăţi majore, ca: demisia unui premier sub acuzaţii de corupţie, rezultate foarte strânse la alegeri şi un conflict armat într-o ţară vecină.

Financial Times: Romania are unul dintre cele mai accelerate ritmuri de crestere din Europa
Financial Times: România are unul dintre cele mai accelerate ritmuri de creştere din Europa
Foto: economiczoom.ro

Potrivit Financial Times, România are unul dintre cele mai accelerate ritmuri de creştere din Europa. Aceasta a dus la revenirea sectorului imobiliar, lovit puternic de criza din 2009, scrie Financial Times.

FT scrie despre România, care a intrat în UE din 2007, că deşi nu face parte din zona euro, a reuşit să impresioneze investitorii străini cu modul în care s-a redresat din punct de vedere economic. "România şi-a făcut temele. Datele fundamentale ale economiei sunt stabile, Bucureştiul duce o luptă determinată împotriva corupţiei şi perspectivele sunt promiţătoare", a spus Fredrich Wachernig, membru al board-ului S Immo, un investitor imobiliar austriac care activează pe piaţa românească din 2004.

Campania anti-corupţie a dus la acuzarea a peste 1.250 de oficiali numai anul trecut, inclusiv a fostului premier Victor Ponta, care şi-a dat demisia în noiembrie. Investitorii au primit cu braţele deschise această campanie, şi au văzut-o ca o dovadă că România începe să îşi rezolve problemele serioase din administraţia publică.

Tranzacţiile imobiliare au scăzut anul trecut la 650 de milioane de euro, faţă de 1,17 miliarde de euro în 2014, un an în care rezultatele au fost distorsionate de afaceri majore în real-estate. Totuşi, randamentele sunt atractive şi "piaţa rămâne lichidă şi îşi păstrează avântul", conform unor consultanţi de la JLL.

Proprietăţile industriale au avut un an record în 2015, contabilizând 41% din tranzacţii, urmat de spaţiile de birouri, cu 38%. Printre cele mai importante tranzacţii încheiate se numără şi achiziţia a şase proprietăţi industriale, printre care şi parcul logistic Prologis de lângă Bucureşti, de către dezvoltatorul ceh CTP, pentru mai bine de 130 de milioane de euro.

sursa: mediafax.ro.

Etichete: economie romania, Financial Times, România

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE