Firea a convocat un comandament pentru intensificarea măsurilor de dezinsecţie şi deratizarePrimarul general, Gabriela Firea, a convocat, luni, la sediul Municipalității, un comandament pentru intensificarea măsurilor de igienizare, dezinsecție și deratizare, a informat Primăria Capitalei, prin intermediul unui comunicat.

Dezinsectie Bucuresti
Dezinsecţie Bucureşti

"Am convocat acest comandament pentru că am primit nenumărate sesizări de la bucureșteni în ceea ce privește prezența căpușelor și a șobolanilor atât în parcuri, cât și pe spațiile verzi sau aliniamentele stradale. Așa cum am convenit în întâlnirea de lucru pe care am avut-o săptămâna trecută cu primarii de sector, solicit ADP-urilor de sector să dispună în regim de urgență toate măsurile necesare pentru a demara tratamentele de combatere a căpușelor în toate spațiile de utilitate publică, în parcuri, locuri de joacă și grădini publice", a precizat edilul general.

Primarul general a subliniat că toate primăriile de sector trebuie să declanșeze acțiunile în același timp, concomitent cu informarea populației, astfel încât dezinsecția și deratizarea să se desfășoare mult mai eficient. Gabriela Firea a menționat totodată că este necesară o bună colaborare cu asociațiile de proprietari din toate sectoarele Capitalei, care trebuie să fie informate în ceea ce privește obligațiile care le revin, conform Ordinului ANRSC nr. 82, din 9 martie 2015.

"Primăria Capitalei, prin Centrul de Protecție a Plantelor, a început încă de la sfârșitul lunii trecute tratamentele de dezinsecție. Vom sprijini toate sectoarele Capitalei și, în acest sens, reprezentanții ADP-urilor de sector au termen două zile să analizeze programul în baza căruia acționează Centrul de Protecție a Plantelor al PMB și, dacă sunt necesare extinderi, să comunice zonele unde au nevoie de ajutor pentru a putea redimensiona bugetul și a interveni cât mai rapid", a spus Firea.

Edilul șef a explicat că a solicitat tuturor regiilor, administrațiilor și instituțiilor din subordinea Municipalității, dar și Metrorex, în special în galeriile de metrou, să înceapă tratamentele de deratizare și combatere a rozătoarelor.

"Este necesar să ne unim forțele, să facem un efort comun, să acționăm cu profesionalism, pentru că trebuie să combatem orice element care reprezintă un pericol pentru sănătatea populației", a adăugat ea.

Primăria Capitalei a început tratamentele de combatere a țânțarilor și căpușelor în parcurile din Capitală aflate în administrarea Municipalității din data de 24 aprilie. Până în acest moment au fost aplicate astfel de tratamente în următoarele parcuri: Herăstrăul Vechi, Herăstrăul Nou, Miorița, Bordei, Floreasca, Cișmigiu și Cartierul Francez, Tineretului, iar în perioada următoare se vor face tratamente în Parcul Izvor, Sala Palatului și zona Unirii.

La comandament au participat reprezentanții ADP-urilor de sector și ai direcțiilor din cadrul PMB care au atribuții în Programul de dezinsecție al Bucureștiului.

Etichete: comandament pmb, deratizare, dezinsecţie, firea, Gabriela Firea

0/2 COMENTARII
vlad
09 May 10:23
+0
VOTURI
-0
Stai stai stai.... in Bucuresti se face deratizare?? Nu pot sa cred asta :). Sa fim seriosi. In buricul orasului e plin de sobolani, barim prin cartiere. Ia duceti-va in parcul Unirea, sau chiar si prin statiile RATB de-acolo sa vedeti. Sau si mai bine, la fantana la Universitate sa va ingroziti... fara frica, la orice ora din zi. Probabil inainte mai tineau populatia de sobolani sub control chiar cainii maidanezi, sau macar ii tineau speriati... ca ma indoiesc eu ca facea Oprescu mare branza inainte, doar ca nu ne dadeam seama peste ce sobolanime traim.
Fox
09 May 09:41
+0
VOTURI
-0
Sa nu treaca nicio zi in care sa nu publicati un elogiu adus maretelor fapte ale Pandelutei!

Ce nu realizati este ca de fapt o faceti de ras cu fiecare reproducere a acestor texte! Acum cateva zile scriati despre campania extraordinara si nemaipomenita pe care a ordoat-o :)))))) mitza Pandele! Si acum reveniti si spuneti ca tot ea, regina neincoronata a Bucurestiului a constatat ca nu o asculta nimeni si a revenit cu alte "solicitari ferme' :))))
Patetic! Si previzibil pentru noi cei care nu am votat-o!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE