Mai multe proiecte de infrastructură vor lega Bucureşti de Măgurele. Tramvai SUSPENDATPrimarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat marţi că în scurt timp vor fi demarate lucrările pentru o linie de transport monorail, 80 de tramvaie suspendate urmând să fie implicate în acest concept.

Tramvai suspendat
Tramvai suspendat

"Într-o perioadă scurtă de timp - am început deja pregătirile tehnice -, vom demara lucrările pentru o linie de monorail. Este vorba despre tramvai suspendat şi material rulant. 80 de tramvaie suspendate vor fi implicate în acest concept - o rută Bucureşti - Măgurele şi Bucureşti - centura în zona de nord spre Ploieşti", a declarat Firea.

Prezentă la seminarul "Împreună pentru dezvoltare durabilă - Dezvoltarea regiunii Bucureşti-Ilfov", Firea a prezentat mai multe proiecte demarate sau care sunt necesare pentru rezolvarea problemei privind mobilitatea în această zonă.

"Anul acesta - am prins deja în bugetul Primăriei Generale a Capitalei - extinderea şi modernizarea şoselei Bucureşti - Măgurele, pentru facilitarea accesului la Institutul de Fizică Nucleară. (...) Dezvoltarea şi reorganizarea reţelei de transport public de călători în Ilfov, 63 de trasee pe o lungime de 1.150 km, reorganizarea traseelor de autobuz în Bucureşti pentru a răspunde mai bine nevoilor călătorilor, (...) realizarea coridorului de transport rapid cu autobuzul pe ruta Măgurele - Gara de Nord", a afirmat Firea.

Potrivit primarului general al Capitalei, în foarte scurt timp, va fi demarat "un nod intermodal, lângă pasajul Domneşti". "Va fi realizat de CNAIR, prin extinderea la patru benzi şi linie de tramvai rapid pe prelungirea Ghencea până la şoseaua de centură, de asemenea cu realizarea în acea zonă a unei parcări de tip park and ride", a spus Firea.

Ea a vorbit şi despre demararea, luna viitoare, a construirii parcării de tip park and ride de la capătul şoselei Pantelimon, cu staţie de tramvai în acea zonă.

"Acest concept va fi extins la toate ieşirile din Bucureşti. (...) Pasul următor va fi construirea unei staţii de căi ferate în aceste locaţii, deci noduri intermodale şi introducerea transportului local de călători pe centura feroviară. (...) Transportul urban pe calea ferată este utilizat în marile aglomerări urbane din Europa, în timp ce reţeaua de căi ferate din Bucureşti, cât şi centura feroviară a Bucureştiului stau neutilizate de aproape 30 de ani", a arătat Firea.

Primarul general a vorbit şi despre lipsa unui aeroport în sudul Capitalei şi despre nefinalizarea Canalului Dunăre - Bucureşti. "Am primit mai multe delegaţii de investitori români şi străini, care, dacă Guvernul României ar decide reluarea acestui proiect al canalului Dunăre - Bucureşti, ar fi dispuşi să vină să participe la licitaţii sau să preia aceste lucrări pentru a le finaliza. Este mare păcat ca o investiţie a statului român, banii noştri, ai tuturor, să fie îngropaţi în acest obiectiv - canalul Dunăre - Bucureşti", a spus edilul Capitalei.

Etichete: firea, Măgurele, pmb, tramvai suspendat

0/4 COMENTARII
fsdfds
15 Mar 12:48
+0
VOTURI
-0
faceti-o paralela cu autostrada lui Oprescu! Oricum sunteti la fel de incompetenti.
cul
15 Mar 10:45
+0
VOTURI
-0
si deasupra lui pista de biciclete !
Bogdan
14 Mar 16:21
+0
VOTURI
-0
O tampenie mai mare nici ca am auzit..
Mai bine ar aduce trenuri noi sa te poti urca in ele, ar reabilita liniile care unele sunt de pe vremea lui Ceausescu si ar finaliza proiectele de infrastructura rutiera incepute de altii ie supralargire Fabrica de Glucoza, pasajul Ciurel, penetrarea Liviu Rebreanu/Splai/Popesti Leordeni...
vlad
14 Mar 12:12
+0
VOTURI
-0
Sa o creada imbecilii... In primul rand pt ca nu a facut nimic pana acum. Si-a angajat doar incompetenti, cum sa se ocupe aia de asa ceva??? Sunt capabili sa faca un caiet de sarcini pt un asa proiect? :)). In plus, ce e nebunia asta??? Tramvaiele suspendate sunt un dezastru pentru un oras, cine naiba vrea sa aiba asa ceva la geamuri??? Dupa 50 de ani de exemplu Bostonul si le scoate complet

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE