Firea, APEL pentru eliminarea apei din subsoluri. Ce trebuie să facă toți proprietarii de terenuriPrimarul Capitalei, Gabriela Firea, solicită intensificarea tratamentelor de combatere a ţânţarilor şi face apel la asociaţiile de proprietari să elimine apa adunată în subsolurile inundate, pentru că reprezintă un factor favorizant dezvoltării larvelor şi ulterior populaţiilor adulte de ţânţari. Firea cere proprietarilor de terenuri să cureţe buruienile care contribuie la dezvltarea ţânţarilor.

Gabriela Firea
Gabriela Firea

Potrivit Primăriei Capitalei, Gabriela Firea a avut, marţi, o şedinţă de lucru cu reprezentanţii direcţiilor de specialitate responsabile cu programele de dezinsecţie. Edilul a solicitat intensificarea tratamentelor de combatere a ţânţarilor

Astfel, Primarul General a solicitat intensificarea tratamentelor de combatere a ţânţarilor, mai ales că vremea din ultimele zile, ploile şi umezeala accentuată favorizează înmulţirea acestor insecte.

Firea face apel la asociaţiile de proprietari să ia măsuri pentru eliminarea apei din subsolurile inundate pentru că este un factor care favorizează dezvoltarea larvelor şi ulterior populaţiilor adulte de ţânţari, iar proprietarilor de terenuri virane le solicită curăţarea buruienilor, care nu face decât să favorizeze înmulţirea insectelor.

PMB a pus la dispoziţia cetăţenilor şi un număr de telefon la care pot apela gratuit: 0800.800.868 şi la care pot face sesizări cu privire la necesitatea aplicării, în anumite zone, a unor tratamente suplimentare pentru combaterea ţânţarilor.

Tratamentele de combatere a ţânţarilor se derulează în continuare, aflându-se la a noua serie de aplicare. Pentru anul în curs sunt prevăzute, conform Planului Unitar de Igienizare,12 tratamente de dezinsecţie – combatere ţânţari. Tratamentul se va finaliza marţi seară, urmând ca în perioada 1-3 august să fie evaluat, iar apoi, în funcţie de evoluţia vremii, tratamentelevor continua.

Dezinsecţia se face pe spaţiile verzi, în parcuri, grădini publice şi în zonele verzi din curţile spitalelor şi unităţilor militare.

Etichete: apa din subsoluri, Gabriela Firea, proprietarii de terenuri, şedinţă, ţânţari

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h