Firea: Bucureştiul va avea apă caldă şi căldură în sezonul rece. Când va lua RADET bani de la UEGabriela Firea a declarat joi că activitatea RADET va funcţiona de acum în condiţii optime, iar bucureştenii vor avea apă caldă şi căldură la iarnă.

Bucurestiul va avea apa calda si caldura in sezonul rece
Bucureştiul va avea apă caldă şi căldură în sezonul rece

"Inca de la preluarea mandatului, cand am constatat ca vechea administratie nu platise din luna martie subventia catre Radet, m-am preocupat pentru ca aceasta situatie sa se rezolve in cel mai scurt timp, avand in vedere ca programul de reparatii trebuia inceput de urgenta pentru ca in sezonul rece bucurestenii sa beneficieze de apa calda si caldura. Pana astazi, am platit RADET suma de 45 milioane de lei, iar zilele urmatoare se va face viramentul si pentru suma de 19 milioane de lei, asa ca putem spune ca vom fi la zi cu subventia", a declarat edilul Capitalei.

In ceea ce priveste atragerea de fonduri europene pentru modernizarea retelei de termoficare si transformarea RADET in societate comerciala, Primarul Capitalei a explicat: "Fosta administratie nu a reusit sa faca nici macar pasii incipienti pentru a putea accesa cele 187 milioane euro, bani de la UE, pentru modernizarea sistemlui de termoficare al Capitalei".

"Pentru a putea accesa aceasta suma am stabilit un calendar al investitiilor care a fost transmis la Ministerul Fondurilor Europene in data de 7 iulie 2016. De asemenea, am dispus constituirea unui grup de lucru cu toti specialistii care vor lucra la elaborarea documentelor necesare (studiul de fezabilitate, tema de proiectare, strategia de termoficare a Municipiului Bucuresti, analiza institutionala). Saptamanal au loc intalniri ale acestui grup pentru a se evalua situatia demersurilor pentru accesarea fondurilor europene care sunt vitale pentru sistemul de termoficare al Capitalei. Subliniez ca transformarea RADET in societate comerciala este obligatorie pentru accesarea finantarii nerambursabile, astfel ca, in prezent, specialistii din cadrul PMB lucreaza la documentatia de transformare", a explicat Firea.

Etichete: apa calda bucuresti, caldura bucuresti, fonduri europene RADET, Gabriela Firea, Primăria Capitalei, RADET, subventie radet

0/2 COMENTARII
sorind
29 Jul 09:26
+0
VOTURI
-0
doamna asta de cand a venit in postul de primar vorbeste si iar vorbeste, azi zice una maine se contrazice, poimane schimba subiectul
la cum le brambureste pe toate cred ca peste maxim 2 luni radet-ul si reateb-ul vor deceda si precis greaua mostenire va fi de vina
uita madama ca una e sa vorbesti in campanie si alta sa te duca capul la a face ceva constructiv
Florea
28 Jul 22:57
+0
VOTURI
-0
M-a innebunit cu "fosta administratie". E constienta ca "fosta administratie" inseamna, de fapt, Oprescu "independentul" sustinut de PSD?
Sunt de acord ca au mai trecut si alti fraieri pe la Primarie, unii mai prosti decat altii, dar sa nu spunem ca ala care a stat cateva luni la Primarie trebuia sa faca ce n-a facut "doctorul" in zece ani.
Sa afirmi asa ceva e ori prostie, ori incompetenta, ori rea-vointa.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h