Firea cere urgentarea lucrărilor la Pasajul Ghencea-Domneşti şi strada Prelungirea GhenceaGabriela Firea s-a intalnit la sediul Municipalitatii cu reprezentanti ai CNADNR, ai Ministerului Transporturilor, ai Consiliului
Judetean Ilfov, precum si cu specialistii din cadrul Primariai Capitalei, pentru a analiza solutiile cele mai potrivite cu privire la coordonarea in regim de urgenta a proiectului derulat de CNADNR, respectiv Pasajul Ghencea-Domnesti si cel al Municipalitatii, supralargirea strazii Prelungirea Ghencea.

Firea cere urgentarea lucrarilor la Pasajul Ghencea-Domnesti si strada Prelungirea Ghencea
Firea cere urgentarea lucrărilor la Pasajul Ghencea-Domneşti şi strada Prelungirea Ghencea

"Dupa cum bine stiti, studiile de trafic au relevat faptul ca in aceasta zona este imperios necesara atat largirea arterei existente cat si modernizarea infrastructurii rutiere. Trebuie sa gasim impreuna solutii urgente pentru fluidizarea traficului in zona Prelungirea Ghencea – Domnesti, unde, in ultimii ani, din cauza investitiilor imobiliare semnificative, infrastructura rutiera a devenit insuficienta si mai ales, nesigura, pentru locuitorii din zona", a declarat primarul general al Capitalei.

Gabriela Firea a cerut responsabililor din cadrul PMB sa ia toate masurile necesare pentru urgentarea implementarii acestui proiect.

Gabriela Firea a solicitat, de asemenea, conducerii Administratiei Strazilor, ca pana la finalizarea proiectului, sa demareze de urgenta lucrarile pentru realizarea unor alveole in statiile de transport public pentru ca autobuzele sa opreasca in afara partii carosabile.

Prin proiectul "Penetratie Ghencea-Domnesti" se va supralargi artera la doua benzi de pe sens, se vor construi trotuare, piste pentru biciclisti, se vor amenaja spatii verzi si va fi modernizat sistemul de iluminat public.

"Acest proiect reprezinta o investitie extrem de importanta pentru zona Ghencea –Domnesti, dar si pentru cartierele adiacente. Realizarea pasajului suprateran peste calea ferata si supralargirea strazii Prelungirea Ghencea vor fluidiza considerabil traficul rutier si , implicit, vor creste calitatea vietii locuitorilor din sectorul 6. De aceea, va asigur ca administratia pe care o conduc va sprijini Municipalitatea pentru ca acest proiect sa poata fi demarat in cel mai scurt timp", a susţinut Gabriel Mutu, primarul sectorului 6.

CITEŞTE ŞI Locuitorii din Prelungirea Ghencea sunt revoltaţi. Ce decizie a luat Primăria Capitalei

Specialistii Primariei Capitalei si reprezentantii CNADNR au analizat variantele de creare a legaturii intre cele doua lucrari, vizand o lungime de 800 m, astfel incat noua artera sa aiba continuitate atat din punct de vedere tehnic, cat si functional si estetic.

In ceea ce priveste exproprierile necesare pentru Penetratia Prelungirea Ghencea- Domnesti, reamintim ca procedura de expropriere a fost initiata prin HCGMB nr 138/30.06.2015, pentru imobilele proprietate privata situate pe amplasamentul lucrarii de utilitate publica. Ca urmare a declansarii procedurilor de expropriere, a fost semnata Conventia de deschidere a conturilor de afectatiune speciala inregistrata in Registrul Unic de Contracte al Municipiului Bucuresti cu Unicredt Bank SA si a fost consemnata suma de 18.822.911 lei, pentru un total de 199 imobile, terenuri si constructii.

Etichete: Gabriela Firea, lucrări Prelungirea Ghencea, Pasajul Ghencea-Domneşti, Prelungirea Ghencea

0/8 COMENTARII
din diaspora
08 oct 08:11
+0
VOTURI
-0
Bucurestenii au votat inspirat . Daca Gabi Firea nu va fi sabotata de securistii care s-au ingrasat de pe urma fostilor primari , atunci va deveni cel mai mare primar postbelic al capitalei .
Maximus
07 oct 18:36
+0
VOTURI
-0
Si eu ii cer lui Firea sa urgenteze lucrarile de pe Bd. Liviu Rebreanu pe unde tramvaiul nu mai circula de vreo 5 ani din motive de lucrari. Mai nou, linia de tramvai recent construita se acopera cu asfalt pentru ca probabil nu au reusit sa exproprieze zona de teren pe unde ar trebui construit bulevardul. Rog B365 sa faca o investigatie in zona in apropiere de intersectia cu Bd. 1 Decembrie 1918.
giulesti
07 oct 17:05
+0
VOTURI
-0
cind strapungere giulesti la centura ar fi foarte utila
zzz
07 oct 15:18
+0
VOTURI
-0
si o legatura maniu - giulesti prin vestul lacului morii - macar pentru autoturisme .. cmon
Caine
07 oct 13:39
+0
VOTURI
-0
PASAJUL de la piata sudului e gata in 2018 sau 2019.Care e problema ?Se pune accent pe calitate.
laurentiu
07 oct 12:58
+0
VOTURI
-0
si santierul de la Ciurel? si poate se face o strapungere si pentru Calea Giulesti...
laurentiu
07 oct 12:56
+0
VOTURI
-0
si pasajul de la piata sudului?! cand e gata?!
vlad
07 oct 12:35
+0
VOTURI
-0
Cum adica a cerut responsabililor din PMB??? Pai nu este ea primul responsabil din primarie?? Ne ia de prosti?? Nene, nici macar dupa campania electorala nu a putut iesi din limbajul asta de lemn, desi e sigura pe post inca 4 ani... probabil de atat e capabila, pacat :(.

Sa lase ea podul ala de pe centura in pace, ca aia e problema CNADNR .... sa aiba ea pregatita prelungirea largita si pe urma sa faca scandal. Strada aia e responsabilitatea ei directa, se poate face in maxim 6 luni, hai un an daca e si problema terenurilor aflate in proprietate privata, dar nu mai mult. As face pariu ca o prind alegerile fara sa termine.... chit ca in zona aia s-au mutat oameni super bogati si influenti, care pun si ei presiune

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h