Firea: Conducerea RADET este penelistă şi mă obligă să plătesc o datorie istoricăGabriela Firea a declarat, duminică, la România TV, că va depune plângere penală în cazul în care ELCEN nu va mai furniza agentul termic pentru apă caldă în Bucureşti.

Gabriela Firea
Gabriela Firea

"Dacă ELCEN, companie a statului, opreşte apa caldă, este faptă penală. Nu pot fi lăsaţi bucureştenii fără apă caldă pentru că nişte companii nu s-au restructurat (...) Cine opreşte apa caldă, va «beneficia» de o plângere penală pentru că nu te joci cu infrastructura naţională", a spus Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

Ea a afirmat că Primăria Generală nu are temei legal să plătească datoria de 285 de milioane de lei solicitată RADET-ului de către ELCEN. "Conducerea RADET, cea intangibilă, este penelistă şi acum mă obligă să plătesc o datorie istorică de 285 de milioane care nu este prinsă în contabilitatea primăriei", a spus primarul general adăugând că plata nu poate fi făcută câtă vreme nu sunt elucidate temeiurile financiare şi juridice ale datoriei revedenicate de ELCEN.

CITEŞTE ŞI Distrigaz a ajuns la un acord cu ELCEN pentru eşalonarea datoriei

Firea a precizat că lanţul datoriilor dintre Distrigaz Sud, ELCEN şi RADET a fost generat de un ordin de ministru din 2010, "care a făcut jocurile unor băieţi deştepţi" şi prin care s-a stipulat că datoriile dintre companiile de stat de fac mai întâi cu plata penalităţilor de întârziere şi abia apoi cu plata datoriei de bază, motiv pentru care RADET a fost pus în imposibilitatea de a scăpa de datoria faţă de ELCEN, care ar fi înregistrat ani în şir profituri doar prin penalităţile plătite de RADET.

Edilul a spus că ameninţarea cu stoparea apei calde către bucureşteni are un substrat politic, Firea acuzând PNL Bucureşti că a provocat criza prin oamenii pe care îi are în conducerile companiilor implicate şi în administraţia locală. "S-a dat, luni, ordin politic de la PNL Bucureşti împotriva mea şi a Primăriei Generale (...) Am fost ţinta unor atacuri politice. Totul a fost concentrat şi concertat", a spus Firea.

Etichete: distrigaz, ELCEN, Gabriela Firea, Primăria Capitalei, RADET

0/6 COMENTARII
Marian
13 Sep 05:14
+0
VOTURI
-0
Care conducere Radet este penelista, femeie? Consiliul ala propus de PSD, cumva?
Vezi ca incepi sa te incurci in minciuni!
@ adreana
12 Sep 13:28
+0
VOTURI
-0
* n-ati face
greseala de scriere
@ adreana
12 Sep 13:27
+0
VOTURI
-0
Buna ziua, comentariul dvs ar fi valid daca nati face atatea greseli gramaticale... ATI luat, ATI afirmat, ATI dat, ATI intrebat...
adriana anghel
12 Sep 12:29
+0
VOTURI
-0
Buna ziua parca atunci cand a ti luat functia in primire prin votul a 13 la suta dintre bucuresteni ati afirmat ca nu va intereseazapartea politica, acum dati vine pe PNl cand datoria istorica este de pe vremea PSD ????? De ce a ti dat atatia bani la catedrala neamului , cand nu a ti intrebat bucurestenii daca vor acest lucru ? Si acum va vaitati de bani ??/ Ce imagine politica este asta ?
Cris
12 Sep 12:01
+0
VOTURI
-0
Penelista, ne-penelista.. e timpul sa-ti asumi raspunderea Bucatareaso! Plangerea penala e fara obiect, probabil ca o faci pentru ca sa puna pensionarii botul... Stii bine ca nu ai ce sa scrii in ea. Osul la munca Bucatareaso, putoareo!
Bogdan
12 Sep 11:16
+0
VOTURI
-0
Mai bine ai recunoste ca esti depasita de situatie... Nu mai cauta vina in stanga si in dreapta... Se stiau de datorii, dar, draga Firea, ai ales sa alegi gresit prioritatile, si te intinzi mai mult decat iti e plapuma

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE