Firea, consens cu PNL pentru construirea Spitalului Metropolitan. Alte două spitale în Est şi VestPrimarul Capitalei a anunţat, la şedinţa de joi, că pe ordinea de zi este, din nou, proiectul de hotărâre privind construcţia Spitalului Metropolitan, menţionând că sunt 50.000 de semnături pentru susţinerea acestuia, dar şi că s-a ajuns la un consens cu reprezentanţii PNL în Consiliul general.

Spitalul Metropolitan, construit pe Soseaua Pipera
Spitalul Metropolitan, construit pe Şoseaua Pipera

Gabriela Firea, consens cu PNL privind construcţia unui spitalul metropolitan. Alte două spitale, în plan pentru zonele de est şi vest

Înaintea şedinţei de Consiliu, primarul Capitalei le-a mulţumit semnatarilor petiţiei iniţiate pentru construirea Spitalului Metropolitan, dar şi consilierilor generali, atât din PSD, cât şi din opoziţie, semn că s-a ajuns la un consens privind respectivul proiect.

"Am propus o sumă record pentru spitale, 111 milioane de euro, dublă sau chiar triplă faţă de anii precedenţi. În stânga şi în dreapta mea sunt semnăturile, 50.000, ale bucureştenilor care consideră că este nevoie de un spital metropolitan, care să cuprindă secţiile foarte aglomerate ale spitalelor şi să se înfiinţeze sectii noi deficitare, de mari arşi, ATI. În paralel, vom demara construirea altor două spitale în vest şi est, pentru sectoarele 3,4 şi 5,6, cu câte 300 de paturi. (..) Dacă vom construi Spitalul Metropolitan nu înseamnă că pe celelalte le lăsăm de izbelişte. Toate intră în procese de consolidare, renovare, extindere, dotare cu aparatură de înaltă eficienţă. Pentru ca medicii noştri excelenţi şi asistentele foarte bine pregătite să nu fie nevoiţi să mai plece, vom achiziţiona 300 de unităţi locative prin ASSMB, măcar pe acest subiect al chiriei foarte mari să fie eliminat", a declarat Gabriela Firea.

Primăria Capitalei va primi terenul de la RATB pentru construirea Spitalului Metropolitan

Consiliul General al Muncipiului Bucureşti (CGMB) a votat, joi, preluarea autobazei RATB Pipera, de către Primăria Capitalei, pentru construirea Spitalului Metropolitan. Potrivit primarului general, Gabriela Firea, invesţia pentru Spitalul Metropolitan ar putea fi de 300 de milioane de euro.

Decizia a fost luată cu 48 de voturi pentru, 1 împotrivă şi o abţinere.

Pe terenul pe care se află în prezent autobaza RATB, situat pe Şoseaua Pipera, Primăria Capialei vrea să construiască un spital metropolitan, o clădire în care să funcţioneze Universitatea de Medicină din Bucureşti precum şi un campus.

La începutul acestei luni, primarul general, Gabriela Firea, declara că speră şi că are semnale că acest proeict va fi votat în şedinţa CGMB din februarie.

„Spitalul Metropolitan nu va fi doar încă un spital ci va fi cel mai mare spital din Capitală, dotat la standarde europene", a precizat, primarul general, Gabriela Firea.

Pe lângă Spitalul Metropolitan, care, potrivit edilului, va costa 300 de milioane de euro, bani din bugetul local, PMB vrea să mai construiască alte două spitale, unul în sectorul 3, altul în sectorul 6 din Capitală, propunerea fiind a consilierilor PNL.

A fost aprobată şi această propunere urmând a se identifica cele două terenuri.

Anterior, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) refuzat transferul unui teren în proprietatea municipalităţii pentru construcţia Spitalului Metropolitan, după ce consilierii din opoziţie s-au opus, între Gabriela Firea şi Cristian Buşoi având schimburi dure de replici.

Ulterior, Gabriela Firea i-a lansat o provocare lui Cristian Buşoi: "Să fie de acord cu construirea în nord a spitalului, iar eu garantez că voi iniţia un alt proiect pentru construirea unui spital într-o altă zonă pe care domnia sa o propune"

Etichete: Bucureşti, pmb, spitalul metropolitan

0/4 COMENTARII
ofepasa
23 iul 16:27
+0
VOTURI
-0
http://mewkid.net/order-amoxicillin/ - Amoxicillin 500mg Amoxicillin 500mg Capsules fvf.avyn.b365.ro.vhk.xi http://mewkid.net/order-amoxicillin/
ekupikoomidem
23 iul 15:33
+0
VOTURI
-0
http://mewkid.net/order-amoxicillin/ - Amoxicillin 500 Mg Amoxicillin Without Prescription uvc.ljod.b365.ro.qho.vr http://mewkid.net/order-amoxicillin/
Kennethpearf
04 mar 23:53
+0
VOTURI
-0
Pozitiv - это негормональный препарат, который помогает вашему организму выработать серотонин и мелатонин, которых так не хватает для радости!
Сайт: http://workle.website/74
Kennethpearf
03 mar 16:32
+0
VOTURI
-0
Pozitiv - это негормональный препарат, который помогает вашему организму выработать серотонин и мелатонин, которых так не хватает для радости!
Сайт: http://workle.website/74

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE