Firea, despre construcţia unui centru pentru nevăzători în BucureştiPrimarul General, Gabriela Firea, s-a întâlnit la sediul municipalităţii cu reprezentanţii Asociaţiei Nevăzătorilor din România, ca urmare a solicitării venite din partea acestora privind finalizarea Centrului Social şi de Reabilitare pentru nevăzători.

Gabriela Firea
Gabriela Firea

Solicitarea facuta de presedintele Asociatiei Nevazatorilor din Romania, Tudorel Tupilusi, vine in contextul in care, in prezent, in Romania nu exista un astfel de centru destinat persoanelor cu aceasta dizabilitate.

Primarul General, Gabriela Firea: „Vreau sa va asigur de tot sprijinul meu si de tot sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti. Persoanele nevazatoare sunt in atentia noastra, asa cum sunt toate persoanele cu

dizabilitati din Capitala. Astfel, doresc ca impreuna sa identificam cele mai bune solutii pentru a le sprijini. Referitor la solicitarea dumneavoastra, este necesar in primul rand sa identificam solutiile legale
pentru finalizarea constructiei acestui centru pentru nevazatori. Ulterior, vom supune spre aprobarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti un proiect de hotare in acest sens".

Viitorul centru pentru persoanele nevazatoare se adreseaza in special celor care isi pierd vederea la varsta adulta. Procesul de reabilitare presupune recuperarea psihologica, readaptarea la mediul inconjurator, la instrumentele si echipamentele de lucru specifice, refacerea deprinderilor de viata cotidiana, adesea chiar recalificarea profesionala.

Proiectul Centrului Social si de Reabilitare presupune servicii corespunzatoare tuturor etapelor reabilitarii. In prezent, aceste servicii nu sunt oferite de nici o alta institutie din Romania.

Acum, in Romania, exista peste 100 de mii de persoane cu deficienta vizuala.

Etichete: firea, Gabriela Firea, nevăzători

0/3 COMENTARII
Spr
08 aug 11:00
+0
VOTURI
-0
Hai doamna Firea, aveti obligatia acum! Eliberaţi trotuarelor de masini!!
Folrin
07 aug 22:43
+0
VOTURI
-0
Ei, as! Sa stea acasa, ca altfel zgarie masinile parcate pe trotuare!
Vald
07 aug 14:47
+0
VOTURI
-0
wowowow, inseamna ca administratia va lua masuri pentru eliberarea trotuarelor de masini ???

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE