Firea, despre insolvenţa RADET şi ELCEN: "Greul abia de acolo începe"Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat miercuri că "lanțul comercial RADET - ELCEN se va regla peste câteva zile, în momentul în care tribunalul va desemna practicienii în insolvență".

Gabriela Firea
Gabriela Firea

"Lanțul comercial se va regla din momentul în care tribunalul, în câteva zile, va desemna, la propunerea RADET și ELCEN, care sunt practicienii în insolvență, care se vor ocupa în detaliu tehnic de această procedură și din acel moment lucrurile se simplifică din punct de vedere al presiunilor și notificărilor. Dar, cum s-ar spune, greul abia de acolo începe. Dar sunt convinsă că vom avea de-a face cu specialiști, companii cu reputație, care odată asumat acest rol îl vor duce la bun sfârșit", a spus edilul general, în cadrul seminarului "Autorități locale. Finanțări. Achiziții. Proiecte", potrivit Agerpres.

Ea a dat din nou asigurări că nu se pune sub nicio formă problema ca Bucureștiul să rămână fără agent termic.

"Chiar dacă săptămânal se mai primesc notificări, se mai transmit către presă comunicate prin care cineva se joacă de-a Putin și spune că taie gazele, se joacă de-a Dumnezeu și ne anunță că nu mai vine soarele de dimineață. Nu, agentul termic este infrastructură strategică națională, nu se poate opri apăsând pe un buton. Avem o legislație extrem de explicită în acest domeniu și, de asemenea, avem legislație care ne spune cum să acționăm atunci când contractele comerciale încheiate între anumite entități ale statului român nu mai dau rezultate, nu mai funcționează, când există anumite sincope", a subliniat primarul.

Gabriela Firea a adăugat că nu exista altă soluție în cazul RADET și ELCEN decât insolvența, iar această procedură ar fi trebuit deschisă cu mult timp în urmă.

"A fost nevoie să luăm taurul de coarne (...) să ne asumăm toată agresiunea comentariilor viitoare pentru o decizie sănătoasă, corectă și, mai mult decât atât, legală", a declarat ea.

Etichete: ELCEN, Gabriela Firea, insolventa elcen, insolvenţă radet, RADET

0/1 COMENTARII
Bloc 82
28 Sep 15:12
+0
VOTURI
-0
"Nu, agentul termic este infrastructură strategică națională, nu se poate opri apăsând pe un buton. Avem o legislație extrem de explicită în acest domeniu..."

Sunt cazuri de blocuri debransate de la "agentul termic", pentru neplata. Sa inteleg ca acele debransari au fost facute cu incalcarea legii? RADET e pasibil de actiuni in instanta pentru ca n-a mai furnizat "agentul termic" fara sa fie platit?
Chiar sunt si eu curios care-i legea care afirma asa ceva. Ma poate ajuta cineva cu un numar de lege?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE