Firea, despre Pasajul Piaţa Sudului. Când se va putea circula parţialPrimarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că i s-a transmis, dar nu oficial, că sâmbătă se va putea relua circulaţia pe un fir de mers dus şi unul întors prin pasajul Piaţa Sudului.

Pasaj Piata Sudului
Pasaj Piaţa Sudului

"Mi s-a transmis nu oficial, că sâmbătă se va putea relua circulaţia pe un fir de mers dus şi unul întors prin pasajul Piaţa Sudului, dar având în vedere că legislaţia nu permite în acest moment să se realizeze recepţii parţiale, practic ar fi răspunderea constructorului pentru acest acces la pasajul Piaţa Sudului pe un fir dus şi pe un fir întors. Dar nu ar fi rău, ar fi foarte bine. Noi aşteptăm finalizarea în integralitatea sa a acestui obiectiv", a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Edilul a somat, pentru a doua oară, consorţiul de firme care realizează pasajul rutier de la Piaţa Sudului, asocierea Astaldi SPA – Euroconstruct Trading 98 SRL – RCV Global Group SRL, să accelereze ritmul lucrarilor, în caz contrar va fi reziliat contractul.

Gabriela Firea somează constructorul pasajului de la Piaţa Sudului: Dacă nu urgentaţi lucrările, vom rezilia contractul

Lucrările la pasajul subteran de la Piaţa Sudului au început în primăvara anului 2014 şi ar fi trebuit să se încheie în decembrie 2015. După începerea lucrărilor, însă, constructorii au descoperit o serie de conducte de gaze, apă şi canalizare care nu erau trecute în planurile de infrastructură ale companiilor de utilităţi, iar devierea acestora a produs o serie de întârzieri. În plus, greşelile comise de funcţionarii publici privind avizarea lucrărilor au produs, de asemenea întârzieri. Din această cauză, Primăria Generală a Capitalei nu a mai putut obţine finanţare europeană pentru acest pasaj.

Costurile estimative de realizare a pasajului de la Piaţa Sudului depăşesc 127 de milioane de lei, bani care ar fi trebuit decontaţi în proporţie de peste 80% din fonduri europene, dar din cauza întârzierilor Primăria Generală a Capitalei nu a putut deconta decât puţin peste 18 milioane de lei.

Etichete: deschidere pasaj piata sudului, pasaj deschis, pasaj Piaţa Sudului, piaţa sudului

0/2 COMENTARII
andrei
26 apr 21:24
+0
VOTURI
-0
vai de fundul nostru si de viata noastra ,cu cine ne conduce orasul.

Auzi la ea de zici ca primit un telefon de la domnul Dragnea dar nuu era oficial .
George
26 apr 19:23
+0
VOTURI
-0
"Mi s-a transmis nu oficial, că sâmbătă se va putea relua circulaţia pe un fir de mers dus şi unul întors prin pasajul Piaţa Sudului", a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

In primul rand, ca sa se REIA circulatia prin pasaj, ar fi trebuit sa se mai fi circulat pe acolo inainte. Cand anume s-a mai circulat prin pasajul ala?

Iar in al doilea rand, cum sa iesi in presa cu o declaratie "nu oficiala"? Te-a sunat femeia de serviciu de la Astaldi si ti-a zis asta, sau cine?
Femeie, esti primar, nu pitipoanca de serviciu la Halena 3! Orice declaratii faci trebuie sa fie sustinute solid de fapte! Nu exista sa declari ceva "nu oficial"! Tu, cand deschizi gura, orice spui este oficial!
Cine ti-a zis, "nu oficial", ca sambata da drumul la circulatie prin pasaj? Cu ce acoperire legala face treaba asta?

Dar deh, prostii e multi si trebuie multumiti urgent, ca altfel nu mai voteaza pe cine trebuie! Si, Doamne fereste, nu mai iese mustaciosul presedinte, asa cum visa tuta ailalta, olteanca de la munci...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h