Firea, furioasă pe ENEL: "Nu le mai merge ca până acum. Sunt neîndurătoare cu astfel de practici"Gabriela Firea a afirmat, duminică seara, într-o emisiune televizată, că este foarte nemulțumită de întârzierea cu care reprezentanții companiei ENEL au intervenit pentru remedierea unei avarii de pe Bulevardul Ion Mihalache.

Gabriela Firea
Gabriela Firea

Firea susține că avaria a fost anunțată în jurul orei 15,00, iar cei de la ENEL au intervenit abia la aproximativ patru ore, după ce reprezentanții Primăriei Generale i-au amenințat cu rezilierea contractului.

"Sunt familii cu copii mici, cu bătrâni, cu oameni suferinzi, care de la ora 15,00 au anunțat lipsa curentului electric și ENEL-ul nu a catadixit nici măcar să răspundă la telefon. A trebuit să intervenim noi, cu resursele proprii, sub amenințarea ruperii contractului. Nu e normal ca multinaționalele să ne trateze ca pe niște persoane de lumea a treia. Dacă ENEL sau alte companii multinaționale cred că le mai merge în București cum le-a mers până acum, se înșală. Sunt neîndurătoare cu astfel de practici", a declarat Gabriela Firea, la Antena 3.

Primarul general a precizat că este o persoană "deschisă și constructivă cu toți oamenii de afaceri și români și străini", cu condiția ca cetățenii să nu fie "umiliți".

"Nu e normal să avem astfel de practici de sfidare a românilor. Nu li s-a cerut decât corectitudine față de cetățeni. (...) Dacă nu respecți ce ai semnat la angajarea contractului, pleci", a mai spus Firea.

Etichete: avarie enel, Enel, Gabriela Firea

0/10 COMENTARII
Cristian
12 Dec 15:44
+0
VOTURI
-0
Am reusit sa remediez problema cu siguranta de foarte proasta calitate (Comtec) si am identificat si cauza pentru care tot sarea mereu: CALDURA!! La un amperaj mai mare (5500w instantul + 300w combina frigorifica), siguranta se incalzea in 5-6 minute si astfel sarea/se decupla. Amperajul in cazul asta ar fi 5500+300 = 5800w, 5800w/220V=25,6A (valoare masurata identic de o echipa ENEL chemata de mine). Deci, chiar daca amperajul era departe de limita de 32A, siguranta decupla din cauza ca se incingea ea (se incingea siguranta)! Mi-am mai amintit ca si in timpul verii a decuplat de vreo 2-3 ori, desi atunci foloseam instantul la puterea minima (2500w, adica maxim 10-11A). Initial nu intelegeam de ce dar motivul era INCALZIREA SIGURANTEI! Fiind vara, era mai cald afara, iar dupa 30-40 de minute de folosit instantul la 2500w, siguranta se incingea si decupla -- fara sa fie suprasarcina, fara sa ma apropii macar de pragul de 32A (abea ajungeam la 11A).

Raman cu un gust amar in ce priveste ENEL: vin, monteaza echipamente ieftine si proaste (Comtec), iar cand consumatorul reclama probleme, ENEL vine cu niste solutii mai mult decat aberante: "suplimentarea energiei furnizate, prin contract", "curent trifazat" (desi eu consum maxim 25,6 - 25,8A din 32A cat are siguranta lor!). Am inteles printre randuri ca au fost concedieri masive la ENEL si acum au ramas doar cativa electricieni, majoritatea fiind necalificati, prosti, nepriceputi etc. (si toti sunt speriati si panicati sa nu fie si ei dati afara in curand)

Iar ca sa revin la subiectul articolului de aici, daca la ENEL este atat de complicat sa rezolve o banala siguranta care decupleaza pentru ca se incinge prea repede si prea usor, de ce ar trebui sa ne miram ca ENEL nu intervine prompt atunci cand sunt probleme meteorologice, furtuni, cabluri cazute etc.? Foarte probabil si in urma furtunii "specialistii" de la ENEL ar putea recomanda "marirea energiei furnizate, printr-un nou contract"!! Ce daca pr
Cristian
16 Nov 13:20
+0
VOTURI
-0
Siguranta cu probleme poate fi recuplata fara sa intervin eu pe firida ENEL (daca asa se numeste). Are o usita exact in dreptul sigurantei si acolo pot deschide si pot recupla siguranta.

Eu chiar am cumparat o alta siguranta, Schneider, cu amperaj mai mare, tocmai ca sa nu mai sara. Oricum exista si sigurantele din instalatia interioara, din panoul electric din casa (iar instantul are circuit separat). Cei de la ENEL insa, a doua echipa care a venit sa "constate" (si nu au facut nimic), au spus ca NU AM VOIE sa umblu deloc in firida ENEL, mai ales ca siguranta este inainte de contor! Si nu este vorba doar de o siguranta singura ci de un bloc, care are si alte componente pe care nu cred ca am voie legal sa le scot - si care nu stiu in ce masura ar fi compatibile cu noua siguranta Schneider!

La ANRE nu ma gandeam sa reclam siguranta... ci comportamentul celor de la ENEL! Ii chem sa rezolve si ei dau din umeri cu mainile in buzunar si arunca vorbe aiurea si apoi PLEACA si ma lasa cu problema nerezolvata! Au voie sa faca asa? ENEL ce spune?

Putem continua discutia in privat, pe e-mail daca doriti: cristian179@usa.com
Flex
16 Nov 11:12
+0
VOTURI
-0
Aveti montata in firida Enel (acolo unde spuneti ca nu aveti voie sa umblati) o siguranta de 32A, care in ultima vreme a declansat din ce in ce mai des, si pe care dvs o reanclansati? Cum? Umblati in firida, sau chemati Enel-ul?

Daca siguranta din firida declanseaza din ce in ce mai des si o puteti reanclansa, de ce n-o schimbati cu alta, cumparata de dvs, de care sa fiti sigur ca este de calitate? Imi dau seama ca nu e o solutie, dar decat sa stau pe intuneric din cauza unei sigurante, mai bine mi-o cumpar eu.
Daca siguranta care declanseaza este din tablou, nu e treaba Enel, si e tot treaba mea sa mi-o schimb cu una calitativa.

Mai curand as spune ca aveti un scurt pe circuitul instantului, mai ales ca spuneti ca siguranta a sarit cand era doar instantul in priza. Chemati un electrician adevarat sa va verifice circuitul si nu va multumiti cu explicatii de tip dorel cu consum industrial.

Cat despre ANPC, stiu la ce va referiti cu plasele. Dar nu intra in atributiile ANRE sa verifice situatia descrisa de dvs. Nu au cadrul legal sa actioneze.
Cristian
15 Nov 17:17
+0
VOTURI
-0
OK! Atunci de ce o siguranta de 32A, imediat dupa montare mergea foarte bine chiar si la consum maxim, iar la 3-4 luni de zile a inceput sa sara din ce in ce mai des?! Consumul maxim este strict cand fac dus, pentru ca altfel folosesc instantul pe o singura rezistenta, adica la 2500w. La maxim, instantul consuma 5500w (maximul este necesar (doar) iarna, cand apa vine extrem de rece pe conducta). Deci? Cum de nu sarea imediat dupa montare dar dupa 3-4 luni a inceput sa sara din ce in ce mai frecvent? Ultima oara am scos si frigiderul (combina frigorifica) din priza ca sa reduc riscul sa sara si tot a sarit!!

In privinta ANPC / OPC am mai multe experiente neplacute. Cand aud aceste denumiri nu ma pot gandi decat la oameni care pleaca de la o constatare fie cu sacose pline, fie cu buzunare pline! Dar de aplicat legea... mai greu! Iar consumatorul, cand a fost el important?! Cand face ANPC ceva, este un eveniment asa de mare si neobisnuit, incat apare si prin presa (ca in sfarsit au facut si ei ceva)!! In schimb ANRE este autoritatea din domeniu... Poate ei vor face macar 10%... sau, sper eu, mai mult...
ALEX47
15 Nov 11:28
+0
VOTURI
-0
am avut acuma ceva timp o avarie la blocul unde locuiesc..
dupa foarte multe apeluri a venit si echipa de interventie , pe care am intrebat-o de ce se misca atat de incet..
mi s-a raspuns ca foarte multi specialisti au fost dati afara , si din lipsa de personal se intampla aceste interzieri in interventiile solicitate...
Nu este normal ca tocmai unde oamenii sunt "bine platiti" sa se faca reducere de personal , mai ales cu asemenea conseciinte foarte grave pentru locuitori ...
Flex
14 Nov 20:11
+0
VOTURI
-0
"Siguranta decalibrata" e o labareala debitata de "meseriasi dorel". Si apropo, consumul nu se masoara in amperi.

Reclamatia la Primarie e fix frectie la un picior de lemn. Ce sa le faca Primaria? Sa le ia caii de la bicicleta?
Mai curand reclamatie la ANPC, care e un pic altceva decat ANRE.
Cristian
14 Nov 18:46
+0
VOTURI
-0
Eu ce sa mai spun? Am chemat de doua ori echipele ENEL pentru a-mi inlocui o siguranta defecta, care se afla montata INAINTE de contorul electric, acolo unde eu nu am dreptul sa intervin legal. Prima echipa nu au vrut sa faca absolut nimic (aveau un sictir pe ei si o lenee de ma durea pe mine sa-i vad cum se chinuiau!!!). A doua echipa a ajuns pe la ora 1:06 NOAPTEA si la fel au cautat motive si argumente ca sa nu faca nimic (macar au fost un pic amabili, spre deosebire de prima echipa). De notat ca siguranta defecta este defecta DIN VINA ENEL, care foloseste echipamente ieftine si de foarte proasta calitate!! Siguranta este de 32A si la un consum de maxim 26A s-a decalibrat. Acum cei de la ENEL spun ca ar fi vina mea, ca am "un consum industrial" si eventual sa schimb contractul si sa cer "suplimentarea puterii furnizate" -- desi 26A se incadreaza perfect in cei 32A, deci nu depasesc cu absolut nimic!! Pana la urma cred ca o sa se lase cu reclamatie la ANRE si probabil si la Primarie!! Asta e bataie de joc! Ma lasa in prag de iarna cu o siguranta defecta, tocmai cand as fi avut nevoia cea mai mare! (pentru cei interesati de detalii, am un instant electic, care consuma maxim 25A la puterea maxima plus o combina frigorifica; impreuna, instantul si combina frigorifica ajung la 26A -- acesta este "consumul industrial") In concluzie, daca puteti schimba furnizorul de curent electric, ENEL ESTE DE EVITAT!!
Maximus
14 Nov 17:35
+0
VOTURI
-0
Nu stiu cum e cu multinationalele dar lucratorii lor sunt romani...
Cris
14 Nov 14:02
+0
VOTURI
-0
Bravo Bucatareasa! Asta vrea lumea sa vada la alegeri, oameni care pun piciorul in prag si spun lucurilor pe nume. Ca pe aia de la ENEL ii doare'n cour de voi toti, si de consumatori, e alta poveste.
Vlaicu
14 Nov 13:03
+0
VOTURI
-0
Hai Firea: oameni cu dizabilitati sunt umiliți in fiecare zi in Bucuresti si Romania, nu pot sa ies afara din cauza masinilor parcate pe trotuare.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE