Firea îi cere lui Ioan Robu înlocuirea purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-CatolicePrimarul Capitalei, Gabriela Firea, i-a transmis marţi o scrisoare deschisă arhiepiscopului mitropolit de Bucureşti Ioan Robu, prin care îi cere înlocuirea lui Francisc Doboş din funcţia de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucureşti, acuzându-l de "conduită inadecvată poziţiei sale", prin comunicate şi prin postările personale pe reţelele de socializare. Francisc Doboş a reacţionat pe Facebook: "În Biserica Catolică avem o vorbă: moare un papă, se alege altul".

Francisc Dobos
Francisc Doboş

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti (ARCB) Francisc Doboş spune că solicitarea primarului Capitalei, Gabriela Firea, de a-l înlocui din funcţie este o încercare de intimitare şi că, oricare ar fi purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, în cazul demolării clădirii de birouri Cathedral Plaza poziţia ARCB rămâne neschimbată.

"Hopaaa... Ce avem noi aici?! Cred că doamna primar general şi-a dat seama că a întrecut măsura, vineri, 12 mai, somându-l public pe IPS Ioan Robu şi insinuând că ar servi grupuri de interese. Eu am sărit ca ars aici, pe Facebook, la un asemenea tupeu. Azi, doamna primar încearcă s-o dreagă, cerând demiterea mea. În Biserica Catolică avem o vorbă: moare un papă, se alege altul. Oricare ar fi purtătorul de cuvânt, poziţia ARCB în cazul Cathedral Plaza rămâne neschimbată", a scris Francisc Doboş pe pagina sa de Facebook.

El mai spune că în cazul Cathedral Plaza nu este prima persoană care a încercat de-a lungul anilor să intimideze ARCB, solicitând tăcerea arhiepiscopului Ioan Robu sau a purtătorului de cuvânt.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, i-a transmis marţi o scrisoare deschisă arhiepiscopului mitropolit de Bucureşti Ioan Robu, prin care îi cere înlocuirea lui Francisc Doboş din funcţia de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucureşti, acuzându-l de "conduită inadecvată poziţiei sale", prin comunicate şi prin postările personale pe reţelele de socializare.

"Doresc să vă înaintez pe această cale un protest oficial faţă de conduita domnului Francisc Doboş, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucureşti, care şi-a permis să insinueze, atât prin intermediul unor comunicate de presă oficiale, cât şi al unor postări în nume personal pe reţelele de socializare, că aş servi, în calitate de Primar General, anumite grupuri de interese, nenominalizate, fără a aduce vreo dovadă în acest sens", se arată în scrisoarea primarului Capitalei, Gabriela Firea, adresată Arhiepiscopului mitropolit de Bucureşti, Ioan Robu.

Firea mai spune în scrisoare că Francisc Doboş a folosit un "limbaj trivial" la adresa sa şi a răspândit "informaţii trunchiate", solicitându-i Arhiepiscopului înlocuirea lui Francisc Doboş din funcţia de purtător de cuvânt.

"Încă mai nutresc speranţa că această conduită nu este aprobată, sau chiar încurajată de către Înalt Preasfinţia Voastră, drept care vă rog să-l înlocuiţi pe dl. Doboş din poziţia de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice şi să încredinţaţi această misiune unei persoane capabile să poarte un dialog civilizat cu publicul în general şi cu autorităţile în particular, chiar şi pe teme considerate sensibile", subliniază edilul.

Gabriela Firea invocă şi un fragment dintr-o predică rostită de Ioan Robu în care acesta îndeamnă la "un comportament care îi este total străin subalternului Dumneavostră": "Implor harul lui Dumnezeu pentru ca rugăciunea noastră comună din aceste zile să topească gheaţa inimilor noastre, să ne apropie unii de alţii pentru a ne simţi tot mai mult fraţi între noi, de vreme ce ne ştim cu toţii fraţi ai lui Isus Christos şi împreună, fii ai Tatălui ceresc".

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucureşti a avut, în ultima perioadă, postări critice la adresa primarului Capitalei, referitoare la clădirea de birouri Cathedral Plaza.

"Din odiseea Cathedral Plaza. Nu pot sa nu remarc că naşa de nuntă a primarului general este nimeni alta decât Daiana Voicu, cea care a construit "turnul corupţiei", Cathedral Plaza. O fi o pură coincidenţă?!", a scris preotul într-una dintre postările de pe Facebook, ataşnd şi o fotografie de la nunta primarului general.

Într-o altă postare, Francisc Doboş a scris: "Apropo, cum se spune în limba română ţoapă şi tupeu?!". El a distribuit o ştire despre cererea de eliberare a avizului necesar desfiinţării clădirii de birouri Cathedral Plaza pe care Primăria Capitalei a trimis-o la Ministerului Culturii, iar în acelaşi timp primarul Capitalei i-a cerut arhiepiscopului Ioan Robu să nu mai lanseze acuzaţii la adresa sa. Săptămâna trecută, arhiepiscopul romano-catolic de Bucureşti Ioan Robu declara că, în opinia sa, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, "fuge de obligaţia de a da decizia de demolare" în cazul Cathedral Plaza, el explicând că în această problemă nu s-a ajuns la niciun acord. El spunea că există o hotărâre definitivă de demolare a imobilului, dar că în această problemă nimeni nu vrea să facă primul pas.

Etichete: CAthedral Plaza, firea, Francisc Doboş, Gabriela Firea, pmb

0/3 COMENTARII
mops
17 mai 18:28
+0
VOTURI
-0
Nu tin partea popilor, care si mie mi se par niste hoti de prima clasa, dar cu ce drept isi permite o primarita oarecare sa ceara demisia cuiva? Popa respectiv este in subordinea PMB? L-a platit in campania electorala? I-a dat de mancare? Sau ce a facut primarita de are acum dreptul sa ceara demisia cuiva?
Aaaah, da, am uitat, "a fost votata"!

Toate gandurile "bune" votantilor PSD! Sa aveti parte doar de ce ati votat, oilor!
Alin
17 mai 16:55
+0
VOTURI
-0
Eu as demola mai degraba catedrala.......Popii prostesc lumea (care e proasta din nastere ) cu rahaturi gen Cristos, Dumnezeu si alte dume. Ideologia bisericii este de a subjuga masele prostite si inspaimantate in ideea de a dona bani din care sa traiasca niste loseri de popi. Religia e ca orice platforma politica a unui partid, numai ca nu domina prin programe politice si sociale, ci prin infricosarea prostanacilor care chiar cred ca exista vreo forta pe undeva, negand evidenta stiintifica, respectiv fizica, chimia si biologia.....Halal natie ! Nu intamplator Romania, tara preponderent de dobitoci are cel mai mare procentaj de religiosi in totalul populatiei !
Valentin
17 mai 14:08
+0
VOTURI
-0
Dupa ce ca au niste doctrine invechite si deosebit de proaste, mai sunt si tupeisti. Domnilor popi.. mai e vorba aia "lupul isi schimba parul, da naravul ba!", aviz amatorilor. Daca se schimba Papa, poate sa vina unul rau sau unul bun in loc, nu? In cazul nostru, cand se schimba, vine tot unul rau in loc, cu aceleasi metehne "mostenite" de la "antemergatori".

Domnilor, ati dat aviz pozitiv cand s-a construit cladirea, corect, nu va e rusine? Pe langa asta ati scos din calcul beneficiarul la proces, ceea ce nu e corect. Nu mai insistati pe tampenia asta la nesfarsit ... altceva nu stiti si nici nu vreti sa va opriti din DISTRUGERE DEMOLARE DESFIINTARE! Eu as milita pentru mutarea bisericii aleia... ceeee tot atatea biserici. Peste tot biserici, avem nevoie de cladiri care sa produca ceva, nu sa primeasca de mantuiala bani si respect.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE