Firea: În cazul tuturor parcărilor va exista un sistem de plată automatizatPrimarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, că va exista în scurt timp un sistem de plată automatizat şi informatizat în toate parcările, municipalitatea demarând o procedură de achiziţie în acest sens. Edilul a spus că este necesar să se renunţe la sistemul "învechit, depăşit de a taxa parcarea" şi consideră că trebuie folosite „soluţii smart".

Locuri de parcare Bucuresti
Locuri de parcare Bucureşti

Cred că este momentul ca în Bucureşti să punem punct acestui sistem învechit, depăşit de a taxa parcarea, cu un bon care nu ştim unde ajunge, dacă este sau nu este fiscalizat. Întotdeauna ne plângem că nu sunt suficienţi bani pentru a construi alte parcări. Dacă am folosi soluţiile smart, am avea ceea ce ne dorim", a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, în cadrul simpozionului internaţional GeoPreVi 2017 "Soluţii inteligente pentru o proprietate sigură şi valoroasă", organizat de Facultatea de Geodezie a Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti.

Firea a spus că municipalitatea a demarat o procedură pentru un sistem de plată automatizat şi informatizat în toate parcările, conform unei hotărâri a Consiliului General.

Primarul Capitalei a amintit şi de înlocuirea chioşcurilor pentru emiterea şi reîncărcarea cardurilor RATB cu un sistem e-ticketing, prin montarea de automate, pentru care consilierii generali şi-au dat acordul de principiu în şedinţa din 30 august, precum şi de promisiunea făcută în campania electorală referitoare la implementarea unui sistem de pază şi supraveghere în toate grădiniţele, şcolile şi universităţile din Bucureşti şi în spitalele din adminsitrarea Primăriei Capitalei, măsuri pe care edilul le consideră „soluţii smart".

Vorbim despre conceptul de smart city. Ne bucurăm când mergem în capitalele lumii şi vedem cât de benefic este acest concept, cât de multă siguranţă oferă cetăţenilor şi turiştilor. Este momentul ca şi despre Bucureşti să se vorbească ca despre un oraş smart. (...) Ne dorim cu toţii un oraş care să arate smart, care să fie nu doar casa noastră, ci şi locul pe care îl iubim, îl apreciem, unde ne face plăcere să ne întoarcem, iar toate aceste neplăceri pe care încă le simţim să fie uşor-uşor înlăturate", a declarat Gabriela Firea.

Ea a mai spus că în ceea ce priveşte Planul Urbanistic General, municipalitatea este în etapa de finalizare a bazei de date.

Pentru un obiectiv foarte important preluat din anii trecuţi, şi anume PUG-ul, suntem acum în faza de finalizare a bazei de date, de introducere a informaţiilor, şi, în scurt timp, vom anunţa începerea realizării conceptului pentru a şti încotro ne îndreptăm din punct de vedere urbanistic", a precizat Firea.

Etichete: Bucureşti, firea, parcare cu plata bucuresti, parcari bucuresti

0/13 COMENTARII
mamaie
19 Sep 10:44
+0
VOTURI
-0
nu fi atat de sigur. prosti ca tine inca se mai gasesc. prin urmare: o deratizare!
un altul
19 Sep 09:56
+0
VOTURI
-0
Gata a rezolvat si problema asta! Opreste-te te rugam! Ca in curand nu o sa mia avem probleme in Bucuresti! Traficul l-ai rezolvat, strazile sunt ca-n palma, curatenie brici!
gigi
16 Sep 13:09
+0
VOTURI
-0
citesc cu nesat postarile si vad cum lipsa de cultura si civilizatie a refulat prin intermediul acestor forme moderne si necesare de comunicare. din pacate, toti cei care au o opinie favorabila unei solutii, sunt atacati de o haita de maidanezi, curios, mereu aceiasi care si-au facut o vocatie de a incerca sa-si impuna ideile (?! ) prin limbaj jignitor. o critica este bine venita daca aduce si solutii. dar de unde nu este.... si asa, in loc de o dezbatere pe argumente, incepe o golaniada in care fiecare incearca sa-si demonstreze " intelepciunea " si ' competenta " prin deversarea de umori. desigur, spatiul virtual este, din pacate, un loc in care frustrarile pot sa fie facute publice dar parca este pacat sa ne pierdem viata in intreceri de injuraturi, cand putem sa punem poate o caramida la o constructie prin parerile noastre. repet, parerile pot si este bine sa fie diferite dar sa fie argumentate. educatia se face si pe cont propriu. fi politicos si vei primi consideratie. fi obraznic si ve primi injuraturi. de fiecare depinde ce vrea in viata. salutare!
Ioana
15 Sep 19:21
+0
VOTURI
-0
Cris, civilizatia incepe cu plata locului de parcare. Taxarea oricarui serviciu este baza societatii capitaliste dezvoltate. Daca nu vrei sau nu-ti poti permite sa platesti, poti sa emigrezi in tarile africane unde poti sa-ti lasi masina, caruta sau capra unde vrei, gratis !
caine
15 Sep 16:18
+0
VOTURI
-0
eu zic ca prea multe probleme a rezolvat femeia asta...sa se mai opreasca , domne.....
Alex
15 Sep 12:44
+0
VOTURI
-0
Cheia rezolvarii problemei parcarilor sta in iontroducerea taxarii oricarui loc de parcare, exact ca in tarile civilizate. In acest fel nu vor mai ingrosa traficul milogi gen "Cris", care nu-si vor mai permite sa plateasca. Vor fi si mai putine masini in trafic, pentru ca daca nu-ti poti permite sa platesti parcarea, nu-ti mai scoti nici rabla prin oras. In tarile civilizate traficul nu e asa de congestionat ca la noi tocmai pentru ca trebuie sa platesti multisor pentru parcare. Cand e "moca", e normal sa vina toti dobitocii, gen "cris" sa se inghesuie sa parcheze....
Creatorul Arhitectului
15 Sep 11:46
+0
VOTURI
-0
............. bogatie, nu bagatie.
Creatorul Arhitectului
15 Sep 11:44
+0
VOTURI
-0
si a zis Creatorul Arhitectului: informatie despre: gigi becali prin anii 1975 facea naveta cu itb-ul de la ma-sa la
pipera pana la liceul industrial cu sandvisu de branza de oaie si cu sticluta de lapte de berbec. gigi becali era un
sarantoc bulangiu, o zdreantta, o hahalerra. un machidon marsav. era o saracie la gigi becali pana in anul 1990, cand pe
atunci isi lua si el o masina de ras. si acum e o bagatie de se tine mandru, sfidator, de nu-i mai ajunge nimeni la
tiflaa. ii este rusine sa-si aduca aminte acum in anul 2017, de atata mandrie.
vlad
15 Sep 10:30
+0
VOTURI
-0
Observati ca nu spune nimic concret??? La ce parcari se refera?? Cu bon s.a.m.d. ?? La cele din fata blocurilor? din cartiere??? pai acolo e problema?? Nu in centru unde se parcheaza haotic???
Cris
14 Sep 21:46
+0
VOTURI
-0
Aceasta escroaca vrea sa faca smart-city numai in materie de incasat bani, in materie de civilizatie nici vorba.
LUCRU LA DOMICILIU
14 Sep 15:15
+0
VOTURI
-0
Oferim urgent munca acasa exclusiv: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com sau accesati site-ul http://bit.ly/2vX6g35
Florin
14 Sep 13:17
+0
VOTURI
-0
Ziceți ceva și de dezvoltarea transportului subteran!https://petitieonline.net/petitie/22226144

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE