Firea le-a cerut celor doi medici demisionari de la Spitalul Colentina să revină asupra decizieiPrimarul general Gabriela Firea le-a propus celor doi medici demisionari de la Spitalul Clinic Colentina, Ionuţ Gobej şi Dorin Bica, să-şi reconsidere decizia, doctorului Gobej propunându-i să preia interimar conducerea Secţiei de Neurochirurgie a unităţii medicale. De asemenea, Firea le-a solicitat să facă o propunere pentur funcţia de manager, aceasta fiind medicul Lelia Iliescu.

Firea le-a cerut celor doi medici demisionari de la Spitalul Colentina sa revina asupra deciziei; doctorului Gobej i-a propus sa preia interimatul Sectiei de neurochirurgie
Firea le-a cerut celor doi medici demisionari de la Spitalul Colentina să revină asupra deciziei; doctorului Gobej i-a propus să preia interimatul Secţiei de neurochirurgie

Conform unui comunicat al Primăriei Capitalei, Gabriela Firea, a solicitat conducerii ASSMB să îi prezinte până vineri, 8 septembrie, un raport detaliat referitor la problemele de personal şi dificultăţile în derularea procedurilor de achiziţii de materiale medicale cu care se confruntă Spitalul Colentina.

„Am avut o discuţie constructivă şi corectă cu domnii doctori Gobej şi Bica. Medicii trebuie ajutaţi în activitatea lor pentru că de ei depinde viaţa pacienţilor. Le-am adresat rugămintea de a reconsidera decizia de a demisiona şi i-am asigurat de tot sprijinul meu", a declarat Firea.

Ea i-a propus doctorului Gobej să preia interimar postul de şef de secţie Neurochirurgie. În acelaşi timp, le-a solicitat celor doi medici să îi facă o propunere pentru un director medical interimar al spitalului Colentina. Medicii Gobej şi Bica au propus-o pe doctoriţa Lelia Iliescu.

"Pentru mine, ca şi pentru dumneavoastră, primează binele ceăţeanului, al pacientului, iar politizarea acestui domeniu nu poate fi benefică. Referitor la criza de personal la care faceţi referire, vă informez că am solicitat urgentarea procedurilor de suplimentare a posturilor în spitalul Colentina. Totodată, potrivit legii, în următoarea perioadă, se vor organiza şi concursurile de ocupare a posturilor de manager pentru toate cele 19 spitale aflate in subordinea PMB", a spus Gabriela Firea.

Medicii Ionuţ Gobej şi Dorin Bica, au demisionat, luni, invocând faptul că, odată cu schimbarea managementului unităţii medicale, în ianuarie 2017, lucrurile au dus spre distrugerea secţiei, în prezent activitatea la neurochirurgie fiind un act de uzură extraordinară. Ei reclamă că au fost refuzate operaţiile a 60 de pacienţi cu tumori cerebrale complexe, în condiţiile în care în 2017 ar fi urmat să fie făcute 600 de intervenţii chirurgicale, şi că personalul secţiei este supus unei hărţuiri permanente, iar că fiecare chirurg poate opera doar o dată sau de două ori pe săptămână, până la ora 15.00.

Ionuţ Gobej şi Dorin Bica au mai afirmat că pacienţii au fost refuzaţi din cauza lipsei şi a pierderii de personal, programului operator restricţionat şi a lipsei de medicamente şi consumabile.

Managerul Spitalului Colentina din Capitală, Bogdan Andreescu, a fost demis la începutul lunii ianuarie pe motiv că i-ar fi ţinut pe pacienţi în frig în saloane, conform anunţului făcut atunci de primarul general Gabriela Firea, Silvi Ifrim preluând interimatul.

 

Etichete: doctori spitalul colentina, firea, Gabriela Firea, Primăria Capitalei, Spitalul Colentina

0/3 COMENTARII
mirela
05 Sep 21:37
+0
VOTURI
-0
In curand demisiile o sa curga si in invatamint din cauza managementului defectuos , incompetent si genocid financiar la nivelul scolilor gimnaziale si licee. Autoritatile compentete si DNA trebuie autosesizate .
LUCRU LA DOMICILIU
05 Sep 20:22
+0
VOTURI
-0
Oferta speciala munca la domiciliu exclusiv: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com sau accesati site-ul http://bit.ly/2vX6g35
Serban
05 Sep 13:17
+0
VOTURI
-0
http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/vlad-voiculescu-despre-intalnirea-gabrielei-firea-cu-medicii-de-la-colentina-nu-ii-pasa-decat-de-propria-ei-imagine-788359

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE