Firea le cere funcţionarilor din minister să avizeze solicitările pentru TOALETAREA ARBORILORPrimarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a cerut luni comisiilor specializate din Ministerul Culturii să urgenteze avizarea solicitărilor pentru toaletarea unor arbori aflaţi în parcuri monument istoric.

 Gabriela Firea
Gabriela Firea

"Fac o solicitare către membrii comisiilor de avizare din cadrul Ministerului Culturii, acolo unde Primăria Capitalei şi primăriile de sector transmit spre avizare solicitări de toaletare a arborilor îmbătrâniţi sau în declin biologic, să urgenteze aceste avize. Primăria Capitalei, pentru arbori din Parcul Cişmigiu, are dosare depuse prin ALPAB de un an de zile. Inadmisibil. Aţi văzut ce s-a întâmplat în weekend. Doamne-ajută că nu a fost un accident grav. Dar a fost un incident. Şi nu trebuie să aşteptăm să fie cineva rănit sau - Doamne fereşte - mai grav, pentru că aceşti funcţionari publici inconştienţi din Ministerul Culturii şi aceşti membri ai comisiilor, tot inconştienţi, să binevoiască să dea nişte avize, pentru că aceste parcuri, aşa cum ştiţi, sunt declarate monument istoric şi nu pot fi realizate toaletări sau îngrijiri, curăţări ale arborilor, doar cu avizul Direcţiei de Mediu din cadrul Primăriei Capitalei", a declarat primarul general, în cadrul Comandamentului convocat la sediul Primăriei Capitalei.

Firea a atras atenţia asupra faptului că sâmbătă, în Parcul Cişmigiu, un copil şi tatăl său au fost loviţi de o creangă ruptă.

"O creangă desprinsă dintr-un copac, din Parcul Cişmigiu, a lovit, a atins un bucureştean care purta în braţe un copil. Nu s-a întâmplat nimic rău, dar putea să se întâmple. Câţi bucureşteni sau turişti trebuie să mai fie răniţi prin parcurile noastre pentru ca funcţionarii inconştienţi din Ministerul Culturii să avizeze aceste dosare? Sper să nu fie retorică această întrebare", a mai spus ea.

Etichete: Gabriela Firea, toaletare copaci

0/1 COMENTARII
4Kan
20 Mar 13:39
+0
VOTURI
-0
Doamna Firea,

Va salutam pe aceasta cale initiativa dar ar fi bine daca ati lua masuri tot la fel de vehement si impotriva cainilor vagabonzi care habiteaza tot in parcul mentionat. Eu am trecut acum un an si am vazut o cativa maidanezi care erau sa muste niste copiii ce se jucau pe langa tufisuri. Am facut sesizare la cei care se ocupa cu capturarea maidanezilor si stiti ce raspuns am primit: m-au intrebat daca acei caini erau STATIONARI in parc ? ca daca nu ei nu pot sa trimita o echipa asa aiurea sa verifice :))

Si mai lasati-ne cu toaletarea asta a pomilor ca daca ma uit peste tot in Bucuresti au fost ciopartzitzi toti pomii. Chiar asa sa fie toti deodata IMBATRANITZI ? (sau e doar o alta manevra prin care se incearca finantzarea unor firme capuse?)

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE