Licitaţia pentru achiziţia celor 400 de autobuze pentru RATB se va relua din 10 noiembriePrimarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că toate contestaţiile depuse la licitaţia pentru achiziţionarea celor 400 de autobuze pentru RATB au fost respinse de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

Autobuze RATB
Autobuze RATB

"Licitaţia a fost suspendată de către CNSC pentru că au fost depuse mai multe contestaţii. Am crezut că acele contestaţii au o bază reală şi am fi fost dispuşi să corectăm caietul de sarcini, dacă CNSC ar fi considerat acest lucru sau dacă specialişti noştrii în achiziţii şi transporturi ar fi considerat că într-adevăr s-au strecurat anumire erori sau anumite omisiuni. Vreau să vă fac o informare a stadiului licitaţiei pentru autobuzele RATB. Pe scurt, CNSC consideră că 95% dintre contestaţiile depuse sunt nefondate. Restul de 5% nu sunt considerate fondate, dar sunt anumite aprecieri pentru care trebuie să aducem lămuriri suplimentare. De aceea, pot să trag concluzia că suspendarea a fost una 100% nefondată, pentru că aspectele semnalate în contestaţii au fost derizorii, altele hilare", a explicat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Citeşte şi Firea, în contextul taxei de acces în centrul Capitalei: Întâi modernizăm transportul public, facem parcări şi piste de biciclete

Pe 2 noiembrie, Primăria Capitalei va ridica suspendarea licitaţiei pentru cele 400 autobuze pentru Regia Autonomă de Transport Bucureşti, conform declaraţiilor Gabrielei Firea. Noul termen-limită pentru depunerea ofertelor urmând să fie 10 noiembrie, iar oferta câştigătoare fiind a fi stabilită la 25 de zile de la termenul limită.

"În total au fost 31 de solicitări de clarificări, 14 notificări prealabile şi 10 contestaţii. CNSC a respins toate acestea", a declarat primarul Capitalei.

Etichete: autobuze RATB, Bucureşti, licitatie autobuze ratb, RATB

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE