Firea: Mersul cu bicicleta la şcoală sau la serviciu trebuie să devină şi în Bucureşti o obişnuinţăPrimarul general Gabriela Firea a declarat că mersul cu bicicleta la şcoală sau la serviciu trebuie să devină şi în Bucureşti o obişnuinţă, potrivit unui comunicat al Municipalităţii.

Biciclisti bucuresti
Biciclişti bucureşti

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) îşi reafirmă angajamentul de a sprijini şi încuraja mersul cu bicicleta în Capitală ca mod alternativ de transport. În acest scop, anul acesta vor demara proiectele de amenajare de piste de biciclete cuprinse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) şi în Planul de Mobilitate Urbană Bucureşti – Ilfov (PMUD), cât şi studiul de fezabilitate privind accesarea celor 10 milioane de euro puşi la dispoziţie de Uniunea Europeană prin intermediul Ministerului Mediului pentru realizarea de piste de biciclete.

"Bucureştiul poate fi un oraş prietenos cu bicicliştii, aşa cum sunt multe din marile capitale europene. Avem condiţiile prealabile îndeplinite pentru demararea construcţiei unui sistem inteligent de piste de biciclete în oraş, care să permită folosirea bicicletei sau a altor mijloace de transport nepoluante nu doar în scop recreativ, ci ca alternative viabile la deplasarea cu autovehicule. Mersul cu bicicleta la şcoală sau la serviciu trebuie să devină o obişnuinţă şi în Bucureşti", a spus Firea.

Pe 11 iunie 2017 bicicliştii din întreaga lume care folosesc aplicaţia Strava sunt provocaţi să folosească, în această zi, bicicleta pentru a se deplasa la şcoală sau la locul de muncă. Dacă anul trecut au răspuns acestei provocări aproape 80.000 de biciclişti din 180 de ţări, anul acesta numărul lor depăşeşte deja 120.000, mai relevă sursa citată. 

 

Etichete: biciclete, biciclete bucuresti, pmb, Primăria Bucureşti

0/8 COMENTARII
Valentin
25 mai 13:17
+0
VOTURI
-0
Dar are dreptate. In trafic vezi mereu masina si soferul, celalalte locuri din habitaclu sunt goale. Nu se poate, chiar trebuie sa va tarati masinile prin oras din stanga in dreapta, zilnic, ABSOLUT tot timpul? Metrouri nu exista, autobuze, tramvaie? Ah, dar stati.. voi nu mergeti la cot cu transpiratii, tiganii si babele... va place cu confortul. Am inteles :) Va meritati soarta, dragi bucuresteni.
romanu
24 mai 07:29
+0
VOTURI
-0
ne meritam soarta ... stam ca prostii si ne uitam cum isi bat joc de noi ... cel mult ne mai certam prin commenturile de la articole .. suntem jalnici.
Fox
19 mai 09:40
+0
VOTURI
-0
Dar preaiubita voastra primarita cu ce vine la "lucru"? Sau mai corect ar fi la birou ca de lucrat nu lucreaza... Cand o sa vina in fiecare zi la Primarie pe bicicleta inclusiv cand ploua, ninge si e canicula atunci sa mai deschisa gurita ei blonda!
andrei
17 mai 12:48
+0
VOTURI
-0
Oare o mai opreste cineva pe Doamna Primar sa nu mai spuna atatea tampenii. Obisnuinta cu bicicleta in acest trafic ??

Despre ce vorbim ?
vlad
17 mai 11:42
+0
VOTURI
-0
Iarasi le traseaza pe toate pe trotuare??? baga niste benzi dragute albastre, tot asa 100.000 euro/km si totul e perfect, nu? :)) Fix asa au facut pe Pantelimon, nici suficient de late, nici marcate bine, se infunda, reponresc aleator.... profesionism marca PMB
mox
17 mai 10:12
+0
VOTURI
-0
creatura, tu ai serviciu? sau stai doar pe net si # rezist ? cat de mult te pricepi la toate, pari a fi un ceausescu 2. sictir la munga golane!
Fox
17 mai 09:33
+0
VOTURI
-0
Din 10 "stiri" noi, 7 sunt despre nenorocirea de primarita! Sa intelege ca ati primit o noua transa de bani si simtiti nevoia sa ne transmiteti toate parerile de doi lei ale ei???

Daca a vazut ca nu e in stare sa rezolve problema traficului si a RATB-ului are o noua idee: i-a mergeti voi pe jos sau cu bicicleta, cu rolele sau cu ce vreti voi la munca si nu mai mai stresati pe mine cu traficul vostru! Ce daca afara sunt 40 de grade sau ploua? Hai! Hai! Pedalati! Si votati!
ehehe
17 mai 07:26
+0
VOTURI
-0
ce de declaratii ... se vede ca multi dintre noi sunt sub influenta anumitor invataturi.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE