Firea nu renunţă la companiile municipale: Cred că putem ajunge la un acordPrimarul Capitalei, Gabriela Firea, nu renunţă la companiile municipale, deşi Curtea de Apel Bucureşti a decis că acestea au fost înfiinţate nelegal. Primarul general a declarat, luni, la o întâlnirea cu liderii de grupuri politice din Consiliul General al Municipiului Bucureşti, că îşi doreşte să se găsească soluţii pentru salvarea unora dintre companiile municipale care au fost înfiinţate pentru ca bucureştenii să aibă servicii de calitate "la preţuri corecte". Firea spune că prin acţiunea de înfiinţarea acestor companii a deranjat interesele din primărie însă vrea să le ofere bucureştenilor servicii de calitate la preţuri rezonabile.

Gabriela Firea
Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei încearcă să obțină un acord politic major în Consiliul General al Primăriei Capitalei pe mai multe proiecte extrem de importante și în acest sens i-a invitat la discuții pe toți liderii grupurilor politice din Consiliul General.

"Colegii din opoziţie critică activitatea primarului pentru că nu sunt din partidul lor, dar, până la urmă, suntem cu toţii trimişi de cetăţeni la primărie să-şi facă meseria. Aşa cum am găsit o soluţie în cazul Companiei Termoenergetica, sunt convinsă că şi în cazul altor domenii vom găsi soluţii tehnice, viabile", a spus, luni, Gabriela Firea, în debutul şedinţei cu liderii grupurilor politice din Consiliul General al Municipiului Bucureşti pe tema companiilor municipale, potrivit news.ro.

Primarul general susţine că "toate companiile au fost înfiinţate conform unei legi care este încă în vigoare, au fost înfiinţate cu foarte multă bunăcredinţă, pentru servicii de calitate la preţuri corecte".

"Companiile s-au înfiinţat tocmai pentru a lupta cu hoţia de la Primăria Municipiului Bucureşti. Ştiu că am supărat cele cinci-şase firme care au căpuşat bugetul Capitalei, dar eu merg mai departe. (...) De interes este să omorâm companiile municipale pentru că le-a creat Gabriela Firea. E un model folosit de mari capitale, doar în Bucureşti nu trebuie să funcţioneze. Totuşi, cred că putem ajunge la un acord să salvăm măcar câteva dintre aceste companii, pentru a avea servicii de calitate la preţuri corecte", a mai spus primarul general.

"În toată ţara s-au înfiinţat companii municipale cu jumătate plus unu, doar la noi instanţa ne-a cerut două treimi. E interesant cum banii sunt consideraţi patrimoniu, dar nu mai explic, că e in van", a adăugat Gabriela Firea.

Aceasta a invitat, luni, liderii celor cinci grupuri politice din cadrul CGMB la discuţie despre situaţia juridică a Companiei Municipale Consolidări, Companiei Municipale Parking Bucureşti, Companiei Municipale Eco-Igienizare Bucureşti şi Companiei Municipale Iluminat Public Bucureşti.

La discuţii participă mai mulţi consilieri, dar şi conducerea companiilor vizate.

 

Etichete: companii municipale, firea

0/2 COMENTARII
MARINELU
17 apr 15:50
+0
VOTURI
-0
Femeia asta ori are pitici pe creier, ori interesele financiare sunt atat de mari incat nu mai gandeste.
vlad
16 apr 11:13
+0
VOTURI
-0
Companiile astea au fost declarate ilegale, ce sa mai negociezi? ce sa mai discuti? De ce ar asculta-o cineva cand si-a pus doar pile in toate companiile astea, in toate consiliile de administratie si le mai tine si secrete. Vrea sa negociem legea???? Este o molima picata peste Bucuresti, asta este Firea, cel mai slab primar de dupa '89. Da, mai slaba decat Oprescu sau Halaicu

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE