Firea nu renunţă la ideea gratuităţii pe RATB. Când va reveni Primăria în sediul de lângă CişmigiuPrimarul ales al Capitalei, Gabriela Firea, nu renunţă la ideea introducerii gratuităţii pe mijloacele de transport RATB. Firea a reluat, luni, ideea că, în primă fază, propune un proiect pilot care să prevadă gratuitate înainte şi după orele de vârf ale traficului.

Gabriela Firea
Gabriela Firea
Foto: republcia.ro

"Din punctul meu de vedere, până la momentul gratuităţii trebuie să îndeplinim împreună următoarele sarcini. Unu: toate cele 1000 de autobuze ale RATB să fie pe traseu. (...) Doi: împreună cu Poliţia Capitalei acolo unde se va putea – şi se poate în multe zone – vom avea bandă unică pentru transportul în comun, pentru taxi şi pentru salvări. Trei: toate autobuzele trebuie să fie curate, reparate şi cu siguranţa cetăţeanului – anume controlori de trafic care să fie foarte vigilenţi astfel încât în autobuze să nu intre persoane recalcitrante care să facă rău călătorilor", a declarat luni Gabriela Firea, citată de Mediafax.

Ea a subliniat că nu renunţă la ideea gratuităţii pentru transportul bucureştenilor cu mijloacele RATB, însă programul va fi implementat treptat.

''Prima propunere a mea a fost aceea de a introduce gratuitate înainte şi după vârfurile zilei'', a precizat primarul ales.

Ea a insistat că propunerea este fezabilă în condiţiile în care oricum subvenţia primăriei este de 70% din consturile unei călătorii, dar nu a vrut să avanseze o dată aproximativă pentru demararea programului.

"Clădirea Primăriei de pe Bulevardul Regina Elisabeta poate fi finalizată până la 31 august"

Gabriela Firea a mai declarat că vrea ca Primăria Generală să revină în sediul de lângă Cişmigiu susţinând că se plăteşte o chirie prea mare pentru sediul din Grozăveşti.

"Actualul spaţiu cred că este costisitor pentru bucureşteni – 280.000 de euro chiria pe lună – este o sumă importantă şi nu intenţionez să prelungesc acest contract de chirie. Voi solicita consilierilor generali să fie de acord ca în timpul cel mai scurt să ne mutăm să lucrăm în acest spaţiu, mai ales că este adecvat pentru o primărie generală ", a declarat primarul general ales al Capitalei, Gabriela Firea, luni, în timp ce inspecta şantierul existent în sediul Primăriei Generale a Capitalei de pe Bulevardul Regina Elisabeta.

Ea a anunţat că a primit asigurări că lucrarea poate fi finalizată până la 31 august, urmând ca recepţia să dureze cel mult 3-4 săptămâni.

"Vom încerca împreună să urgentăm cât se poate de mult aceste lucrări de finalizare, precum şi recepţia şi transferul mobilei pentru a ne muta cât mai urgent în această clădire", a adăugat Firea.

Ea nu a spus ce se va întâmpla cu sediul închiriat din Grozăveşti, precizând că nu are acces la documente.

"Ceea ce ştiu eu din informaţii transmise de anumiţi angajaţi ai primăriei – este un contract de chirie încheiat acum 6 ani, nu s-au mai plătit ultimele chirii, s-a schimbat şi proprietarul. Nu cred că ne putem permite să cumpărăm acel imobil şi nu cred că există posibilitatea ca banii plătiţi pe chirie până acum să fie consideraţi ca avans pentru plata acelei proprietăţi pentru că acest lucru nu-l doreşte banca, deci proprietarul actual", a concluzionat primarul ales al Capitalei.


Etichete: Gabriela Firea, ratb gratuit, TRANSPORT GRATUIT RATB

0/3 COMENTARII
Traficul
14 Jun 07:47
+0
VOTURI
-0
Bucurestenii nu merg cu RATBul din cauza intervalului de juma de ora intre masini, a jegului, lipsei de ventilatie, boschetarilor si taranilor. Pretul este ridicol si oricum nimeni nu plateste.
Cris
13 Jun 16:40
+0
VOTURI
-0
Bucatareasa de Firea ar trebui sa stie ca, daca nu o ajuta intelectul, e mai intelept sa taca decat sa promita tampenii pe care nu le poate realiza.
Mircea
13 Jun 16:28
+0
VOTURI
-0
Ce minte creatza poate sa aiba...ea crede ca bucurestenii nu merg cu transportul in comun datorita costurilor ? Pai un abonament lunar pe toate liniile este echivalentul in benzina a 3-4 zile de naveta, prin traficul de *** de la ore de varf. Nu renunta lumea la masina datorita conditiilor f. proaste din autobuze, aglomeratia la ore de varf si frecventa de 10-15 minute seara, daca decizi sa nu vii direct de la munca acasa.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h