Firea: Pentru soclul statuii lui Dubcek, Direcţia Monumente a venit cu un deviz de 50.000 de euroGabriela Firea a declarat, joi seară, că Direcţia Monumente din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, care „este stat în stat" a încercat decontarea sumei de 50.000 de euro pentru soclul bustului lui Alexander Dubcek care fusese donat de ambasada Slovaciei la Bucureşti, fiind doar o firmă de la care s-au solicitat oferte, fără să se pună problema organizării unei licitaţii.

Gabriela Firea
Gabriela Firea

A fost o întreagă epopee. Am primit documentaţia ca soclul acestui bust, care era donat de ambasada Slovaciei, trebuia realizat de Direcţia Monumente care am înţeles că este stat în stat. Au venit cu un deviz de 50.000 de euro. Nu ne-a venit să credem nici mie, nici consilierilor generali. Unii dintre ei au scris şi pe Facebook. Un soclu, 50.000 de euro", a declarat Gabriela Firea potrivit news.ro.

Primarul general spune că suma era calculată în baza unui deviz de lucrări realizat cu o singură firmă, asta în condiile în care legea prevede ca achiziţiile mai mari de 30.000 de euro să fie făcute în urma organizării de licitaţii.

După ce a văzut devizul, Firea spune că le-a cerut demisia responsabililor însă aceştia au refuzat să plece din funcţii. Primarul general i-a avertiazt pe cei pe care îi consideră vinovaţi din Direcţia Monumente: „dar credeţi-mă că nu mă las", s spus primarul care a mai adăugat că documentele au fost deja sesizate organelor de anchetă.

Etichete: Direcţia Monumente, Direcţia Monumente din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, municipiul bucuresti, pmb, Primăria Municipiului Bucureşti, soclu statuie, statuie

0/3 COMENTARII
Relu
03 Sep 11:40
+0
VOTURI
-0
Ce tot o tine langa idiotul asta de "cris" cu "bucatareasa" ?? Intrucat e cu advarat idiot, trebuie sa-l apelam de-acum si noi in scris cu "idiotul".
Cris
02 Sep 22:33
+0
VOTURI
-0
Numai gura e de bucatareasa asta... Cu tzantzarii din Bucuresti cum a ramas, ca sunt la locul lor si nu mai pot de grasi...
Eugen
02 Sep 18:06
+0
VOTURI
-0
De ce B1 TV n-a băgat în arhiva siteului la înregistrări toată emisiunea "Dosar de politician" din 1 septembrie????A băgat doar fragmentul dintre începutul emisiunii și prima pauză de publicitate.Am pierdut emisiunea de-aseară și era o emisiune interesantă.De unde să știu că n-au băgat toată emisiunea la arhivă???Unde mai văd eu emisiunea????

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE