Firea: RADET are de încasat circa 160 de mil. de euro de la MAI. MAI: Nu există nicio datoriePrimarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că RADET are de încasat aproximativ 160 de milioane de euro de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) din perioada 2007-2011. MAI neagă însă că ar avea vreo datorie la RADET.

Firea: RADET are de incasat circa 160 de mil. de euro de la MAI. MAI: Nu exista nicio datorie
Firea: RADET are de încasat circa 160 de mil. de euro de la MAI. MAI: Nu există nicio datorie
Foto: Facebook Gabriela Firea

"RADET are de încasat de la terţe instituţii peste 260 de milioane de euro, dintre care aproximativ 160 de milioane din perioada 2007-2011 de la MAI sumă care ar trebui să poată să fie recuperată în perioada următoare tocmai pentru a nu intreveni prescripţia", a declarat Gabriela Firea la întâlnirea de miercuri avută cu ministrul Energiei, Victor Grigorescu şi directorul general al ELCEN, Marcel Nicolaescu, conform unui comunicat de presă transmis de Primărie.

Oficiali din Ministerul de Interne au declarat însă pentru Mediafax.ro că instituţia nu are nicio datorie faţă de RADET

Gabriela Firea a mai spus că Primăria Municipiului Bucureşti şi Ministerul Energiei trebuie să găsească împreună o soluţie pentru problemele pe care RADET şi ELCEN le întâmpină, astfel încât reţeaua de distribuţie a agentului termic să fie pregătită pentru iarnă.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti urmează să aloce, săptămâna viitoare, suma de 3,5 milioane de euro pentru reparaţiile RADET, la care s-ar putea adăuga şi subvenţia neachitată de către Primăria Capitalei către ELCEN în ultimele şase luni.

"Rugamintea din partea Ministerului a fost aceea ca suma de 3,5 milioane de euro să fie completată cu o altă sumă care să reprezinte datoria cea mai presantă şi anume subvenţia neachitată de către Primărie în ultimele 6 luni către ELCEN. (…) Eu am moştenit această situaţie. De câteva luni de zile nu s-a mai plătit subvenţia din partea Primăriei Capitalei, subvenţie care putea să fie onorată. Ieri am am avut o întâlnire cu reprezentanţii Direcţiei Economice şi aceste sume existau, puteau să fie transferate ca parte a acestei datorii", a mai spus Gabriela Firea.

Directorul general al ELCEN, Marcel Nicolaescu şi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, se vor întâlni, luni, cu reprezentanţii Direcţiei Economice a Primăriei Capitalei pentru a stabili cum vor fi eşalonate sumele pe care Primăria le va pune la dispoziţie pentru RADET şi ELCEN.

Etichete: datorie radet, firea, MAI, RADET

0/1 COMENTARII
Mădălina
30 Jun 16:54
+0
VOTURI
-0
Ca să vezi. Acum și-au dat seama că și RADET are de recuperat de la alții sume astronomice...
Niște facturi care să dovedească ce spuneți aveți, doamna primar? Sau, ca la Antena 3, nu vă trebuie date exacte, verificabile? Merge și așa, că prostimea, pardon electoratul, vă crede pe cuvânt?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE