Firea: "RATB poate monta maxim 60 de instalaţii de aer condiţionat pe lună". Care e costulPrimarul Capitalei Gabriela Firea a anunţat luni că uzina RATB poate monta cel mult 50-60 de instalaţii de aer condiţionat pe lună, iar costurile se ridică la 10.000 de euro pentru un autobuz.

Firea: "RATB poate monta maxim 60 de instalatii de aer conditionat pe luna". Care e costul
Firea: "RATB poate monta maxim 60 de instalaţii de aer condiţionat pe lună". Care e costul
Foto: republica.ro

Primarul Capitalei a precizat că, din cele 1.000 de autobuze aflate în parcul RATB, doar 700 sunt funcţionale şi doar jumătate dintre ele au aer condiţionat şi, deşi a cerut ca toate să aibă această dotare, RATB a precizat că pot fi montate doar cel mult 60 în fiecare lună, iar costurile sunt însemnate, respectiv 10.000 de euro pentru fiecare autobuz.

Firea a precizat că printre autobuzele care nu pot fi folosite sunt şi unele care au aer condiţionat.

"Am cerut să se facă o evaluare şi să vedem dacă nu e mai ieftin să înlocuim piesele defecte", a spus primarul Capitalei, conform news.ro.

Gabriela Firea, a declarat, duminică seară, că în prima şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, va propune un proiect privind achiziţia de aparate de aer condiţionat pentru autobuzele RATB.

"Foarte mulţi cetăţeni îmi spun - şi am verificat personal, chiar am mers cu autobuzul - că este insuportabil şi inuman să mai mergi cu autobuzele RATB, cele care sunt mai vechi şi nu au aer condiţionat şi aş vrea să discut foarte clar cu conducerea acestei regii, să vedem în ce ar consta o investiţie în aparatură, pentru că suntem datori să le garantăm bucureştenilor şi confort atunci când folosesc transportul în comun", a spus primarul general al Capitalei, duminică, la România TV.

Etichete: aer condiţionat, aer conditionat ratb, firea, RATB

0/6 COMENTARII
vlad
28 Jun 10:59
+0
VOTURI
-0
Aham, daca e doar 10.000 de euro, de ce nu s-a facut la toate?? Incredibil nene. Pai ganditi-va numai cati bani a pierdut Oprescu pentru ca nu a fost capabil sa termine pasajul de la Piata Sudului la timp: 30.000.000 de euro, bani europeni.... suficient cat pentru 3000 de autobuze!!! Asta desi Bucurestiul abia are putin peste 1000 (din care vreo jumate chiar circula)!!!
bogdan
28 Jun 10:37
+0
VOTURI
-0
Solutia: banda unica RATB .
fb.com/speedupb
Lasati-le sa circule si se vor aerisi, nu le tineti blocate in trafic
Autobuzu Bucalesti
28 Jun 07:42
+0
VOTURI
-0
Tanti primarita, vezi ca te mint astia si te iau la misto. La fel ca-n faza aia cu vanzarea tramvaielor facute de RATB din piese de acu 50 de ani, in alte tari, in timp ce noi mergem cu caruta. RATB nu poate monta nici un fel de aer conditionat pentru ca nu are de unde sa-l ia, nu are unde sa-l puna si nici cu cine. Autobuzele alea au peste 10 ani si sunt terminate, unde sa le mai pui si aer? RATB are nevoie de autobuze, tramvaie si troleibuze NOI dotate cu aer conditionat si acces facil pentru persoanele cu dizabilitati. Si bodyguarzi in interior ca la metrou, ca sa-si ia toata lumea bilet si sa nu fie transformate in masina de gunoi de toti jegosii cu saci si papornite pline cu rahat.
Cris
27 Jun 23:23
+0
VOTURI
-0
Retragerea urgenta din circulatie a tuturor mijloacelor de trasport fara aer conditionat. Sunt un pericol la adresa sigurantei calatorilor pe timp de canicula.
Max100
27 Jun 19:59
+0
VOTURI
-0
Este evident ca a fost mintita. Uzina RATB nu poate monta 50 de instalatii pe luna... Invata si ea! E ca in bancul cu vaca ce fatase 1 vitel si la tovarasu s-a raportat ca a fatat 4!
zzz
27 Jun 19:37
+0
VOTURI
-0
cmon, dati drumul macar la ventilatia standard - cand se opreste in trafic sa se mai miste ceva prin autobuz ...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE