Firea, reacţie după SCANDAL: Nu am solicitat vopsirea sau văruirea unor clădiri monument istoricPrimăria Municipiului București respinge ferm acuzațiile potrivit cărora primarul general, Gabriela Firea, ar fi cerut vopsirea unor clădiri monument istoric situate pe Calea Victoriei.

Gabriela Firea
Gabriela Firea

"Așa cum am comunicat public și în cursul zilei de ieri, subliniez faptul că nu am solicitat vopsirea sau văruirea unor clădiri monument istoric de pe Calea Victoriei! În calitate de primar general, misiunea mea este să apar legea, iar această inițiativă nu îmi aparține sub nicio formă, ordinele pe care le-am dat au fost cele de demarare a curățeniei de primăvară și nu de văruire a clădirilor de patrimoniu. Asocierea de către diverse persoane a numelui meu cu orice inițiativă controversată sau ilegală nu dovedește decât superficialitate și oportunism", a precizat Firea.

Firea a menționat că a solicitat Poliției Locale să trimită de urgență echipaje în teren pentru a lua toate măsurile de identificare și sancționare a celor care au executat ilegal intervențiile asupra celor două monumente istorice.

"Din informațiile obținute de Poliția Locală, această acțiune a fost un exces de zel al S.A.I.F.I. (Sucursala pentru Administrarea și Întreținerea Fondului Imobiliar — n.r.), instituție care nu are nicio legătură cu Primăria și care administrează un spațiu în imobilul din Calea Victoriei nr. 22. Urmare a acestui fapt, cei în cauză vor suporta rigorile legii, iar înlăturarea efectelor acestei inițiative se va face cu respectarea deplină a legalității, după obținerea tuturor avizelor necesare. Politizarea și speculațiile pe marginea acestui subiect nu dovedesc altceva decât intențiile clare de discreditare atât a imaginii primarului Capitalei, cât și a instituției pe care o conduce! Iar cei care, în goană după capital politic, ne amenință cu plângeri penale să nu uite nicio clipă că în Codul penal sunt pedepsite și denunțurile calomnioase", a precizat edilul, potrivit Agerpres.

Primăria a reiterat că, în conformitate cu legislația de specialitate în vigoare, orice intervenție asupra clădirilor monument istoric din Capitală se poate realiza numai cu autorizație de construire emisă de PMB și aviz de la Ministerul Culturii.

Consilierul general PNL Ciprian Ciucu i-a cerut, joi, primarului Gabriela Firea să dispună, prin instituția Corpului de control, realizarea unei anchete interne în cadrul PMB pentru a identifica cine a dispus văruirea/ vopsirea a patru monumente istorice, fără avizul Ministerului Culturii.

"Îi cer în mod oficial primarului Gabriela Firea să dispună, prin instituția Corpului de control pe care o are la dispoziție, realizarea unei anchete interne în cadrul Primăriei Municipiului București pentru a identifica nivelul la care s-a luat decizia și cine a dispus văruirea/ vopsirea a patru monumente istorice, fără aviz de la Ministerul Culturii", a scris consilierul general, joi, pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că va depune, în cursul zilei, oficial, această cerere la registratura PMB, solicitându-i primarului general să comunice public rezultatele anchetei.

Etichete: calea victoriei, cladire monument, firea, Gabriela Firea, monument calea victoriei, monument istoric vopsit, scandal bucuresti

0/4 COMENTARII
Calirtoni
26 mai 16:51
+0
VOTURI
-0
Valuable facts and excellent design you have here! I want to thank you for part your concepts and stage to the things you post!! Thumbs up
https://t.co/ODDdAtomic Redster S9 2018
FeCeSeBese
07 apr 15:51
+0
VOTURI
-0
Da, aici o cred si eu.
Ea a zis, probabil, "sa fie bine ca sa nu fie rau", ah, pardon, am gresit citatul "sa se faca curatenie, nu ma intereseaza cum".
Iar sefuletii de sub ea au intrat in fibrilatii si au transmis mai departe ordinul. Iar ultima veriga in lantul trofic, un amarat de maturator sau ce era, a luat de bune ordinele de sus si a luat zidurile la vopsit.

Trebuie luat la intrebari cel care a dat ordinul de curatenie, nu executantul prost, care daca nu facea ce i s-a comandat, era dat afara.
Fox
07 apr 11:30
+0
VOTURI
-0
Este prima oara cand o cred pe Pandeleasca! Hai ma oameni buni ca e logic ca nu a dat ordin sa se faca ceva... din simplul motiv ca nici nu s-a gandit sa faca ceva practic! Ea stie doar sa faca promisiuni si sa dea bine pe sticla! Cu practica e mia greu.... nu se baga la asa ceva! :))))
vlad
07 apr 10:27
+0
VOTURI
-0
Daca era vorba doar de o cladire, poate credeam declaratia asta. Dar e vorba de 4, nu apartin toate SAIFI (prima oara cand aud de asa ceva).... Este foarte simplu, Parchetul sa mearga, sa-i aresteze, sa-i stranga cu usa pe aia de la SAIFI, pe spalatori si sa mearga din om in om sa identifice cine a dat ordinul!!! INCHISOARE!!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h