Firea: Rețeaua de termoficare a Capitalei cedează în fiecare zi. Situația nu mai poate continua aşaPrimarul general ales al Capitalei, Gabriela Firea, a fost vineri pe Calea Griviţei unde a avut loc o avarie. Firea cere ministrului Energiei să discute de urgenţă cu reprezentanţii ELCEN pentru a aloca banii necesari RADET pentru reparații și intervenții. "În București sunt peste 300 de imobile care nu sunt alimentate cu apă caldă, din cauza reviziilor la CET Sud si CET Grozavesti, la care se adauga avariile la retea, pe care le repara RADET. Această situație nu mai poate continua", a spus Firea. 

Gabriela Firea
Gabriela Firea
Foto: Facebook

"Am fost astăzi la o avarie a celei mai vechi rețele de termoficare din Capitală, pe Calea Griviței, pentru a trage un semnal de alarmă și a face un apel către Ministerul Energiei, în subordinea căruia se află ELCEN, să aloce banii necesari RADET pentru reparații și intervenții.

Rețeaua de termoficare a Capitalei cedează în fiecare zi, ELCEN nu a dat RADET niciun leu pentru reparații iar bucureștenii suferă din cauza lipsei apei calde.

În București sunt peste 300 de imobile care nu sunt alimentate cu apă caldă, din cauza reviziilor la CET Sud si CET Grozavesti, la care se adauga avariile la retea, pe care le repara RADET. Aceasta situație nu mai poate continua.

În calitate de primar general ales solicit ministrului energiei să discute, de urgență, cu reprezentanții ELCEN și să rezolve această situație.

Guvernul trebuie să se implice, apa caldă nu este un moft pentru cetățeni, ci o necesitate.

Vineri, în prima zi a mandatului meu de primar general voi invita la o discuție pe toți reprezentanții implicați, Ministerul Economiei, ELCEN și RADET pentru ca împreună să găsim cea mai buna soluție. Această avarie nu este un caz izolat, mâine pot să apară probleme în alt cartier al Capitalei.

Este un lanț al slăbiciunilor, practic vorbim despre două entități economice care ar trebui să aibă un management comun.
Accesarea celor 187 de milioane de euro, din fonduri europene, destinate reabilitării rețelei de termoficare a Capitalei va fi un prim pas. Consiliul General trebuie să aprobe, de urgentă, Strategia energetică, apoi va fi întocmit caietul de sarcini, studiul de fezabilitate și apoi va fi deschisă aplicația la Bruxelles.", a scris Gabriela Firea pe Facebook. 

Etichete: apă caldă, blocuri fara apa, ELCEN, Gabriela Firea, RADET

0/3 COMENTARII
michirec
17 iun 08:52
+0
VOTURI
-0
Cred ca solutia este individualizarea incalzirii/apei calde pe blocuri/qvartale(centrale de bloc);colosul acesta Radet, este mare consumator de resurse si cu randament scazut.
Gabi
16 iun 17:09
+0
VOTURI
-0
Nu mai bine o lasam un pic, sa vedem daca si ce face, inainte de a-i da in cap ca "de ce face"/"de ce nu face"?
Cris
16 iun 15:37
+0
VOTURI
-0
Aceasta bucatareasa face multa galagie, sa vada lumea nca se implica si rezolva extrem de putin... Cred ca e mai bine sa taca si sa faca?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE