Firea, scrisoare deschisă către bucureşteni: "Lista lucrurilor bune pe care le-am făcut este lungă"Primarul Capitalei Gabriela Firea a transmis vineri o scrisoare deschisă către bucureşteni, enumerând câteva dintre proiectele pe care municipalitatea le desfăşoară de la începutul mandatului său, precizând, însă, că "lista lucrurilor bune este mult mai lungă".

Gabriela Firea
Gabriela Firea

Firea acuză din nou consilierii generali din opoziţie, PNL şi USR, de "interese politicianiste şi meschine", spunând că singura lor prioritate este să o împiedice pe ea şi pe cei din PSD-ALDE să îşi pună în practică proiectele, relatează news.ro.

"Dragi bucureşteni, am ales această modalitate de a mă adresa dumneavoastră pentru că modul în care evoluează lucrurile în administraţia publică a Bucureştiului necesită anumite clarificări. Este timpul, cu alte cuvinte, să spunem lucrurilor pe nume", îşi începe Gabriela Firea scrisoarea publicată pe Facebook.

Primarul povesteşte cum în campania electorală nu s-a băgat în dispute şi a crezut că după câştigarea alegerilor toate partidele vor respecta votul oamenilor şi „vor face mai multă administraţie şi mai puţină politică".

"Se pare însă că m-am înşelat. Opozanţii mei din Consiliul General, mai vechi în politică, aşa cum sunt cei de la PNL, sau mai noi, precum cei care voiau să salveze Bucureştiul şi apoi au decis că întreaga ţară trebuie salvată (urmează alegeri europarlamentare, aştept cu interes să salveze şi Europa), au dovedit cu prisosinţă că au o singură prioritate: să împiedice prin orice mijloace ca eu şi coaliţia majoritară să ne punem în practică proiectele", mai scrie Firea.
Edilul vorbeşte în scrisoare de „situaţii de-a dreptul hilare", dând exemplu Spitalul Metropolitan pe care l-a propus iniţial liderul PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, proiect pentru care consilierii PNL au votat împotrivă.

"Aşa s-a ajuns la situaţii de-a dreptul hilare în care reprezentanţii PNL, al căror lider al organizaţiei de Bucureşti avea ca punct central al programului electoral, pe vremea când era aproape candidat la postul de Primar general, construirea unui mare spital în Capitală, să voteze împotriva unui proiect propus de mine, care deschidea calea construirii Spitalului Metropolitan. De ce nu mai era bun, acum, spitalul? Simplu, pentru că nu-l mai propunea Buşoi, ci Gabriela Firea! Iar acesta este doar un exemplu", mai spune edilul.

Firea insistă că din cauza opoziţiei reprezentată de PNL majoritatea proiectelor de investiţii din Capitală erau blocate, iar serviciile publice erau acaparate de firme private, „băieţi deştepţi de la Bucureşti", în baza unor contracte păguboase, modificate şi prelungite de-a lungul timpului, care drenau banul public în folosul unor grupuri de interese.

Aşa a decis PSD, scrie Firea, să urmeze modelul unor capitale europene şi să înfiinţeze cele 22 de companii municipale, care să se ocupă de serviciile publice din Bucureşti, dar opoziţia s-a împotrivit.

″Încă din momentul în care am anunţat această intenţie şi până la cea mai recentă şedinţă a Consiliului General, care avea pe ordinea de zi delegarea serviciilor publice către o parte din aceste companii, consilierii Opoziţiei s-au opus din răsputeri, votând împotriva tuturor Hotărârilor legate de companii şi au desfăşurat adevărate campanii de intimidare la adresa mea şi a majorităţii PSD-ALDE prin intermediul presei şi al reţelelor de socializare, o campanie bazată pe minciuni, calomnii, etichete discriminatoare, adevăruri scoase din context şi procese de intenţie", spune Gabriela Firea.

Ea adaugă faptul că argumentele opoziţiei, în special ale consilierilor PNL, împotriva acestor societăţi sunt false, în condiţiile în care şi primarii liberari au înfiinţat astfel de societăţi comerciale care oferă populaţiei servicii de calitate. Firea spune că principiul este corect, iar numărul de societăţi nu este relevant, mai ales pentru că Bucureştiul este mai mare decât orice alt oraş din România.

"Liberalii bucureşteni sunt însă foarte deranjaţi că oraşul nu rămâne în „epoca de piatră" în care l-au lăsat ei şi că proiectul meu se va dovedi unul de succes. Aşa că fac tot ce le stă în putinţă să-l împiedice!", acuză primarul.

Firea continuă şi le transmite bucureştenilor că PSD-ALDE va aplica în continuare programul propus, însă lucrurile nu pot fi făcute peste noapte.

"Aşa cum am spus în repetate rânduri, nici eu şi nici colegii mei consilieri ai PSD şi ALDE nu ne vom lăsa intimidaţi şi ne vom pune, cu tenacitate, în aplicare programul prin care avem convingerea că bucureştenii vor trăi mai bine. Ştim cu toţii şi cinstit ar fi să şi recunoaştem cu toţii, că nu se pot face minuni peste noapte. Şi că toate marile proiecte au nevoie de o pregătire temeinică şi de un timp adecvat de implementare, dictat atât de nevoia unei pregătiri temeinice, cât şi de prevederile, uneori excesiv de birocratice, ale legii", explică Firea, dând exemplu licitaţia pentru achiziţionarea celor 400 de autobuze noi, Euro 6, începută în vara anului 2016 şi nefinalizată încă din cauza firmelor care au depus contestaţii, instigate de „avocaţii care sunt interesaţi de propriile câştiguri şi înţeleg să fructifice orice şansă teoretică de a schimba rezultatul, invocând motive care se dovedesc, unul câte unul, nejustificate".

Firea spune că în ciuda dificultăţilor, vor fi cumpărate autobuzele şi va fi, astfel, înnoit şi modernizat parcul auto al RATB. Ea aminteşte faptul că sunt în pregătire licitaţiile pentru achiziţionarea mijloacelor de transport electrice, precum şi faptul că strategia Bucureşti Smart City va fi întocmită anul acesta de către firma internaţională Deloitte.

Primarul Capitalei a enumerat şi câteva dintre proiectele derulate sau aflate încă în derulare în Bucureşti, precum supralărgirea unor şosele, crearea unor pasaje, construirea parcării de tip park&ride la Cora Pantelimon, pistele de biciclete sau delimitarea unor linii de tramvai, construirea unor locuinţe sociale, anveloparea blocurilor, consolidarea clădirilor cu risc seismic, construirea Spitalului Metropolitan şi ajutoarele financiare.

Firea precizează că lista lucrurilor bune pe care le-a făcut este mult mai lungă şi afirmă că opoziţia încearcă să-şi atingă „obiectivele politicianiste şi meschine" pe interesul bucureştenilor.

"Lista lucrurilor bune pe care le-am făcut este mult mai lungă şi depăşeşte cu mult spaţiul unui astfel de mesaj, dar am vrut să punctez doar câteva elemente care să vă ofere o perspectivă corectă asupra activităţii mele şi a echipei pe care o conduc, în slujba cetăţenilor Bucureştiului. Şi aduc dovezi palpabile asupra faptului că Opoziţia cu care ne confruntăm în Consiliul General nu este una constructivă, ci distructivă. Şi dacă şi-ar propune să mă distrugă doar pe mine din punct de vedere politic, încă nu ar fi o problemă, dar pentru a-şi atinge obiectivele politicianiste şi meschine, sunt dispuşi să sacrifice interesele bucureştenilor. Iar cu asta, eu nu am cum să fiu de acord! Niciodată!", concluzionează Firea.

Etichete: bucureşteni, Gabriela Firea, scrisoare deschisă

0/3 COMENTARII
Vlad
04 apr 11:26
+0
VOTURI
-0
Lista e atat de lunga, incat nu are spatiu... dar ar fi putut sa dea asa macar 2-3 exemple, nu??? Problema este ca nu exista. Mi se pare penibil sa mentioneze ca proiect inceput Park&Ride la Cora Pantelimon. NU EXISTA ASA CEVA!!! Doar au incercuit zona si au lasat-o de izbeliste. Este o mizere de nedescris, un pericol pt toti pietonii si niciun santier pornit. Au trecut 2 ani de mandat si nu a facut NIMIC!!!

Pana la urma o sa cumpere autobuzele alea, dar asta e marea realizare??? Ca da niste bani?? Deja prima licitatie a fost un fiasco atat din punct devedere al caietuli de sarcini (direct in atributiile primariei), cat si a modului de atribuire (Mercedes a aratat foarte bine ca a fost vorba de o mita uriasa acolo, din moment ce si-au permis sa incalce propriul caiet).

Un oras ca Bucurestiul si cu un buget atat de mare ar avea nevoie de deschidere de sosele noi, pasaje supra si subterane, transformarea a intregi zone in pasaje pietonale. Intelegi?? Chestii semnificative!!! Nu sa se cumpere niste autobuze. Ce e mai simplu de atat??? Treaba asta ar trebui sa fie continua... nu brusc sa schimbi tot.
MARINELU
04 apr 10:02
+0
VOTURI
-0
Lista e lunga, dar in afara de pasajul de la Piata Sudului nu se vede nimic.
ksm
03 apr 14:25
+0
VOTURI
-0
Saraca - mereu o victima. Amenintata, urmarita, i se pun bete in roate.
Mereu sunt altii vinovati pentru esecurile profesionale.

Doamna - va recomand cu caldura sa renuntati la vaicareli si sa lasati faptele sa vorbeasca pentru dumneavoastra.

Daca nu exista nici un fapt concret prin care sa aratati ca ati adus imbunatatiri Bucurestiului - nu fantezii ca "veti vedea ca va fi mai bine peste 100 de ani" si alte halucinatii cu nave spatiale si monorail in Magurele - am rugamintea sa va limitati in a va varsa lacrimile in public, ci duceti-le departe in proprietate privata, fie ea submarin, casa, iurta sau ce vreti dvs.

Cu stima,
Un Bucurestean

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE