Firea se va instala la Primărie săptămâna viitoare. Ce spune de convocarea unui comitet de urgenţăPrimarul general ales al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că, la nivelul Primăriei, ar fi trebuit convocat Comitetul de urgenţă atât pentru situaţia generată de ploaia torenţială care a produs inundaţii în Bucureşti, cât şi pentru perioada de caniculă, anunţată de meteorologi. Firea spune că nu poate institui acest comitet având în vedere că PNL a boicotat depunerea jurământului în cursul zilei de miercuri. Firea va deveni primar în funcţie abia vinerea viitoare.

Gabriela Firea
Gabriela Firea
Foto: Facebook

Gabriela Firea a declarat, la România TV, că trebuia instituit un comitet de situatie de urgenţă, la care sa participe reprezentanţii Administraţiei Strazilor, Apa Nova, Apele Romane, ASSMB, primarii si consilierii generali, având cele două probleme din Bucureşti: ploaia torentiala care infunda canalele si care creeaza dificultati in trafic si canicula.

"Eu nu pot să institui acest comitet de urgenţă pentru că PNL aşa a înţeles să răspundă bucureştenilor şi imi boicoteaza evenimentul care trebuia să aibă loc astăzi. Trebuia să-mi depun jurământul, iar maine de dimineata sa pot să convoc acest comitet de situatii de urgenta pentru a lua masurile ce se impun.

Joia viitoare voi depune juramantul si de vinerea viitoare dimineata voi putea să ma implic in totalitate pentru că acum dacă as face acest lucru as putea fi acuzata de uzurpare de calitati oficiale", a spus Firea. 

CITEŞTE ŞI Gabriela Firea nu poate depune miercuri jurământul. Avertismentul pentru directorii din Primărie

În ceea ce priveste canicula din acest weekend, Firea a precizat că a transmis informal ASSMB (Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti) "să nu ia in derâdere ceea ce se va intampla si sa instaleze minumum 25 de corturi in Capitala cu personal medical, apa, canapea pentru odihna pacientilor, cu ventilatoare, medicamente, truse de prim ajutor".

"Fac acest lucru neofiocial pentru că nu am calitatea oficiala din pricina faptului că PNL va depune abia saptama viitoare raportul mandatarului financiar ceea ce a amanat constituirea tuturor consiliilor din tara", a conchis Firea.

Etichete: canalizare bucuresti, Gabriela Firea, Gabriela Firea juramant, inundatii Buucresti, ploi bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE