Firea va lansa un proiect prin care autobuzele RATB să poată circula şi pe linia de tramvaiPrimarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, joi, că municipalitatea va lansa curând un proiect "pentru decongestionarea traficului", prin care autobuzele RATB să poată circula şi pe linia de tramvai.

Autobuze STB
Autobuze STB

"Vom lansa un alt proiect pentru decongestionarea traficului. Pe linia de tramvai, acolo unde structura acesteia permite, va circula şi autobuzul. Acestea sunt deja benzi unice create. Pentru început, ne-am gândit ca benzile unice să fie cele care sunt deja create şi au această infrastructură, iar autobuzele să poată intra pe linia de tramvai", a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Edilul a afirmat că sunt câteva trasee stabilite, iar proiectul urmează fie început în scurt timp.

"Etapa a doua va fi aceea în care linia de tramvai să fie amenajată, astfel încât să poată intra şi autobuzul", a subliniat primarul.

Firea a adăugat că toate staţiile RATB vor fi reamenajate, pentru că multe dintre ele "sunt depăşite".

"Este nevoie de un sistem de informare a traseelor, precum şi a orelor la care vin mijloacele de transport în comun. Pentru persoanele suferinde sau în vârstă, mai multe locuri în care să stea. S-au făcut în anii trecuţi ceva investiţii, dar sunt insuficiente. Am discutat cu domnul director al RATB, Adrian Mihail, şi mi-a adus un draft, un plan de investiţii pentru toate staţiile RATB", a spus Firea, declarându-se nemulţumită de cum arată în prezent staţiile şi refugiile.

Primarul Capitalei a mai spus că zona de tramvai de la Piaţa Sudului, unde pasajul a fost de curând finalizat, va fi deschisă circulaţiei săptămâna viitoare, odată cu începerea anului şcolar.

De asemenea, Firea a precizat că un alt proiect la care municipalitatea lucrează este cel referitor la linia de tramvai 21, care va fi amenajată astfel încât autoturismele să nu mai poată pătrunde pe şine. "În scurt timp vă vom invita la un alt eveniment, transformarea liniei de tramvai 21 zona Colentina pe modelul succesului care l-a înregistrat linia 41, printr-un gărduleţ, pentru ca autoturismele să nu mai poată pătrunde pe linia de tramvai şi să bloheze circulaţia. Avem obţinute toate avizele şi autorizaţiile", a adăugat Firea.

Etichete: firea, pmb, RATB, trafic Bucureşti

0/5 COMENTARII
RichardHaw
10 sep 22:32
+0
VOTURI
-0
hard rock las vegas pool party
alcohol rehab
coc addiction
drug and alcohol rehab
fentanyl addiction treatment
Pt Iooon moldoveanu
08 sep 15:35
+0
VOTURI
-0
Ioane, tramvaiul este mult mai incapator decat autobuzele existente in acest moment in dotarea RATB. Ma refer la capacitatea de transport.
Nu tramvaiele blocheaza circulatia, ci soferii inculti care-si inchipuie ca daca au ajuns in spatele volanului sunt plini de drepturi, strada e a lor si pot merge pe unde vor, pot opri unde vor.
Nu. Vrei sa opresti mjloacele incurca-lume? Ia toti soferii de pe prima banda si lasa-i fara carnet, iar masinile ridicate si duse in centre amenajate in afara orasului. Si sa vezi cum, brusc, soselele vor fi incapatoare, si pentru autobuze, si pentru tramvaie, si pentru biciclisti, si pentru restul soferilor civilizati.
Eugen
08 sep 09:48
+0
VOTURI
-0
Linia de tramvai e pentru tramvaie.Nu pentru autobuze care sunt mijloace auto.Cât despre linia 21 pe linia asta va fi construită M7,deci poate fi rasă de pe fața capitalei fiind mai atractiv transportul subteran.https://www.petitieonline.com/spunei_nu_autobuzelor_pe_liniile_de_tramvai
ion
07 sep 15:29
+0
VOTURI
-0
Vai, ce minuni face firea?! Si asta e doar faza premergatoare celei in care autobuzele vor avea aripioare si vor zumzai din statie in statie. Mai bine ar desfiinta tramvaiele de pe rutele care nu pot fi amenajate ca linia 41, pentru ca sunt cele mai incurca-lume mijloace de transport. Poate la moldova sa treaca autobuzul de pe linia de tramvai pe prima banda fara sa perturbe circulatia.
LUCRU LA DOMICILIU
07 sep 14:32
+0
VOTURI
-0
Ultima sansa munca online exclusiv: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com sau accesati site-ul http://bit.ly/2vX6g35

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE