Firea, vești URIAȘE pentru bucureșteni: alocăm 550.000 de euro. Dublăm capacitatea de testarePrimarul Capitalei, Gabriela Firea, anunță faptul că vor fi achiziționate încă 5 aparate PCR și 7 extractoare, ceea ce va însemna dublarea capacității de testare în Capitală de la 800 de teste pe zi la 1600 de teste pe zi.

Sedinta CGMB
Sedinţa CGMB

"Organizare, da! Panica, nu!

Crestem capacitatea de testare a bucurestenilor de la 800 de teste pe zi la 1.600 de teste zilnic! Achizitionam inca 5 aparate de testare PCR si 7 extractoare.
La propunerea mea, ca primar general, consilierii au aprobat, in sedinta de consiliu proiectul "Testarea Continua".

Dupa cum bine stiti, inca din luna martie a acestui an, am cumparat 5 aparate Real Time PCR si extractoare, pentru spitalele Dr. Victor Gomoiu, Dr. Victor Babeș, Spitalul Sfanta Maria si Institutul de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș.

Pentru ca ne dorim sa venim in sprijinul bucurestenilor si a putea realiza cat mai multe teste in vederea unor diagnosticari rapide, achizitionam inca 5 Aparate Real Time Multiplex PCR și 7 Sisteme Extracție Automate Acizi Nucleici, pentru spitalele Colentina, Spitalul „Carol Davila", Spitalul Dr. Victor Babeș, Coltea si Spitalul Clinic de Ortopedie Foisor.

Cu aceste aparate, vom putea creste capacitatea de testare de la 800 de teste pe zi la 1.600 de teste.

Bugetului proiectului „Testarea continuă", asigurat de ASSMB, este de aproximativ 550.000 de euro.

In acest moment, Primăria Capitalei, prin ASSMB, derulează patru proiecte de testare care vin în sprijinul bucureștenilor: „Testăm pentru București", „Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă", programul „Pentru cei care nu stau acasă" si „Vacanța 2020", partea a-II-a a proiectului „Testăm pentru București".

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a adoptat, în şedinţa de îndată de miercuri, un proiect de hotărâre privind achiziţionarea a încă cinci aparate Real Time PCR şi a şapte sisteme de extracţie automate de acizi nucleici, pentru diagnosticarea noului coronavirus potrivit Agerpres.

Proiectul adoptat prevede că se mandatează Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) să achiziţioneze cinci aparate Real Time Multiplex PCR şi şapte sisteme de extracţie automate de acizi nucleici, în vederea dotării Spitalului Clinic Colentina, Spitalului Clinic de Nefrologie "Dr. Carol Davila", Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş", Spitalului Clinic Colţea şi Spitalul Clinic de Ortopedie"Foişor".

Bugetul proiectului "Testarea continuă" se ridică la 2.672.800 de lei.

"Încă din luna martie (...) noi am achiziţionat prin ASSMB cinci aparate de testare Real Time PCR, de asemenea şi extractoare (...) pentru a putea să testăm cât mai mult, să depistăm persoanele care sunt contaminate, astfel încât acestea să poată să fie izolate şi tratate, dacă au simptome. Din păcate, aceleaşi eforturi nu au fost făcute şi de Ministerul Sănătăţii. Acum venim tot noi (...) să creştem în continuare capacitatea de testare a Capitalei. Practic, noi până acum puteam să realizăm 800 de teste, după votul de astăzi şi achiziţia aparatelor Real Time PCR în regim de urgenţă vom putea realiza cu extractoarele necesare 1.600 de teste pe zi. (...) Aceste aparate sunt foarte importante, pentru că, în acest moment, nu mai există obligativitatea internării pentru persoanele asimptomatice decât 48 de ore, dar se poate şi refuza, de asemenea, în scris", a declarat primarul general, Gabriela Firea, în şedinţa CGMB.

Ea a afirmat că, de asemenea, sunt foarte multe persoane care pleacă în vacanţă şi au nevoie de teste recente de 72 de ore.

"Din nefericire, au fost declaraţii nesăbuite din partea unor reprezentanţi ai Guvernului care au transformat practic România într-un fel de ţară foarte virusată, cea mai virusată ţară europeană şi suntem pe lista neagră de călătorie a ţărilor din UE. Iată că trebuie să creştem această capacitate de testare. Bucureştenii vin în număr mare să se testeze la toate spitalele noastre, fireşte şi la clinici private cei care-şi permit din punct de vedere financiar", a adăugat Gabriela Firea.

Etichete: Bucureşti, capacitate de testare, firea, testare

0/1 COMENTARII
Donna
02 aug 02:40
+0
VOTURI
-0
Sunt DONNA, sunt din Marea Britanie. După ce am fost într-o relație cu iubitul meu de 1 an acum și plănuiam să ne căsătorim curând și dintr-o dată m-a părăsit pentru o altă fată. de un adevăr, îl iubesc cu adevărat pe acest tip și niciodată nu îmi pot imagina viața fără el. Am încercat în continuare tot posibilul să-l recuper, dar tot efortul meu de a-l readuce în viața mea nu a dat rezultate. A fost în această zi credincioasă, am întâlnit câteva Mărturii pe un site web despre acest mare caster vrăjitor numit (DR.WEALTHY) orice persoană a susținut că îi ajută să își reînnoiască relația și să-i readucă pe fostul iubit, trebuia să-l contactez pentru că el a fost ultima mea speranță. L-am contactat prin e-mailul său și m-a asigurat că în trei zile, prietenul meu va pleca de la cealaltă fată și va reveni la mine și a fost o surpriză foarte mare să-l văd pe prietenul meu revenind la mine după trei zile vraja a fost Terminat. Sunt atât de fericit astăzi că s-a întors la mine și am reușit acest lucru cu ajutorul DR.WEALTHY. În același timp, vreau să folosesc această ocazie pentru a spune / sfaturi cât mai mulți care au nevoie de fostul lor înapoi, dacă aveți nevoie de ajutorul lui puteți Contactați-l prin EMAIL: wealthylovespell@gmail.com WHATSAPP HIM @ +2348105150446 vizitați site-ul http://wealthyspellhome.over-blog.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE