Firea: Viorica Dăncilă să rămână preşedintele PSD până la congres, indiferent de rezultatul alegerilGabriela Firea, liderul organizaţiei PSD Bucureşti, susţine că Viorica Dăncilă trebuie să rămână preşedintele PSD chiar dacă va pierde alegerile prezidenţiale, până la congresul partidului organizat la termen. PSD se va concentra astfel pe câştigarea alegerilor locale şi parlamentare.

Gabriela Firea si Viorica Dancila
Gabriela Firea şi Viorica Dăncilă

 

"Toţi liderii care au fost devoraţi de partid la un moment dat, într-o formă sau alta, au primit respectul colegilor şi regretul pentru acele momente. Nu cred că suntem acum în acea situaţie în care după alegerile prezidenţiale să se ceară capul cuiva. Cred că toată forţa noastră, toată energia noastră trebuie să se îndrepte pentru câştigarea alegerilor locale în primăvară şi a celor parlamentare la finalul anului. Ar fi distructiv pentru noi toţi. Ce se întâmplă cu doamna Dăncilă? Este preşedintele partidului şi îşi va încheia mandatul atunci când va fi organizat un congres, la termen. Acesta este punctul meu de vedere", a declarat Gabriela Firea joi, la România TV.

Ea a adăugat că, în cazul în care după o eventuală pierdere a alegerilor prezidenţiale, membrii PSD se vor împărţi "în biserici, bisericuţe, grupuri, grupuleţe", vor da apă la moară adversarilor care doresc un "PSD fărâmiţat, un PSD mai mic, un PSD - eventual - care să facă implozie".

"Eu vă spun de pe acum că nu voi face altceva decât să lupt pentru această formaţiune politică. Nu de altceva, dar a adus foarte multe lucruri la guvernare, atunci când a fost lăsată. Şi trebuie să avem respect pentru oameni, pentru cetăţeni. Eu, alături de colegii mei, voi milita în Comitetul Executiv, în Biroul Permanent să păstrăm această structură de conducere până la congresul la termen, să nu existe nicio sincopă, să nu existe, aşa cum spun jurnaliştii, nopţi sau zile cu cuţitele pe masă, cu revanşă, cu sânge, cu tăieri de capete, pentru că aceste lucruri nu ne vor face deloc bine, ca formaţiune politică şi vom transmite un mesaj de neseriozitate faţă de electorat", a mai afirmat Gabriela Firea.

Biroul Electoral Central a anunţat, joi, rezultatele finale pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2019. Aşa cum se ştia deja Klaus Iohannis, candidatul PNL, şi Viorica Dăncilă, candidatul PSD, intră în turul al doilea al algerilor prezidenţiale din 24 noiembrie. Campania electorală pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale începe vineri.

Citeşte şi: Rezultate finale alegeri prezidenţiale 2019. Ce scoruri au obţinut Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă în turul I

Etichete: dancila, Gabriela Firea, psd

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE