Firea vrea să amenajeze curţile şcolilor din Bucureşti pentru activități sportiveGabriela Firea a precizat joi că municipalitatea și primăriile de sector, în perioada următoare, vor începe un program pilot prin care curtea școlii să devină "un spațiu deschis" pentru recreere, mișcare în aer liber.

Firea vrea sa amenajeze curtile scolilor din Bucuresti pentru activitati sportive
Firea vrea să amenajeze curţile şcolilor din Bucureşti pentru activități sportive

"Am făcut deja un prim demers și cât de curând vă vom invita la prima curte de școală care se deschide pentru activități sportive. Este adevărat, e nevoie și de o mică investiție — și mă refer la faptul că unele curții au gropi, pietre, nu sunt amenajate, dar printr-n efort comun putem să amenajăm aceste spații. Trebuie să asigurăm paza, siguranța celor care vin să facă sport și servicii medicale", a explicat primarul general.

Primarul general, Gabriela Firea, a dat joi dimineață startul evenimentului "Sport pentru Inima Capitalei", în Parcul Tineretului.

"Am dat startul competiției sportive și îmi doresc ca ea să nu fie una singulară. Îmi propun ca primar general să fac în așa fel ca elevii și copiii din grădinițele și școlile Capitalei să practice sport, să facă mișcare în aer liber. Sportul de performanță începe de la grupa mică (...). Foarte mulți elevi își iau scutire de la ora de sport, în cazul celor cu afecțiuni este de înțeles, dar în cazul celorlalți trebuie să discutăm cu părinții și profesorii să renunțe la aceste scutiri. Sportul te călește, sportul te pregătește pentru viață și, nu în ultimul rând, te învață să ai un spirit de fair play. Copiii din Capitală au dorit să participe la acțiunea de azi tocmai pentru a transmite din partea noastră mult succes și multă baftă sportivilor noștri care începând de mâine vor participa în competiții la Olimpiada de Rio. În mod special, ne-am gândit ca astăzi să aibă loc acest eveniment pentru a le transmite de la distanță că suntem alături de ei, că îi încurajăm și că facem și noi, cu puterile noastre mai modeste, sport. Bineînțeles, nu de elită, nu de performanță, acolo unde au ajuns ei, dar le ținem pumnii, le urăm baftă și ne vom bucura când steagul României va urca pe cele mai înalte culmi și îi așteptăm acasă cu cât mai multe medalii", a declarat Firea.

Etichete: activitati sportive, evenimente sportive, Gabriela Firea, ora de sport, Primăria Capitalei

0/4 COMENTARII
Na$ta$e
05 Aug 13:14
+0
VOTURI
-0
"Este adevărat, e nevoie și de o mică investiție — ... Trebuie să asigurăm paza, siguranța celor care vin să facă sport și servicii medicale", a explicat primarul general.

Trebuie sa asigure paza elevilor, in primul rand, si apoi pe a celor care vin sa faca sport in curtea scolii.
Si, din ce fonduri vor fi platiti paznicii si medicii care vor sta in fiecare curte de scoala ca sa pazeasca? Sau madam Firea isi inchipuie ca vor fi unii care fac voluntariat?

E usor sa te lauzi, ca prinde bine la zevzecii ca rel, dar economic vorbind... propunerea are lipsuri.
Na$ta$e
05 Aug 13:08
+0
VOTURI
-0
Nu, nu este cel mai bun lucru, zevzecule rel. Ia gandeste un pic, daca poti.
Scoala nu este un spatiu public, nu poti lasa sa intre in curte pe oricine are chef de sport. Deci "orele de sport" propuse de Primarie vor avea loc dupa incheierea cursurilor, adica seara. Cati zevzeci ca rel vor iesi seara ca sa faca sport in curtea scolii? Cam putini...
Solutia propusa de primarita Firea este fix in aceeasi linie cu salile de sport inaugurate de Na$ta$e. Bune pentru prostit zevzecii, dar nu pentru facut sport.
rel
05 Aug 11:14
+0
VOTURI
-0
Este cel mai bun lucru pe car-l putea face un primar,sper sa se intample asta in toata tara.....nini esti doar un zevzec....
Nini
05 Aug 08:02
+0
VOTURI
-0
Un fost mare bo$$, tot de la P$D, Na$t$e parca-l chema, inaugura sali de sport. Acum, primarul P$D inaugureaza curtile scolilor...
Am terminat cu economia, duduie ca-n capul lui Moliceanu, si a ramas de rezolvat... sportul?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE