Firea: Vreau o deszăpezire exemplară în Capitală. Ce MĂSURI a luat primarul generalPrimarul general al Capitalei a declarat, marți, în urma unei întâlniri cu reprezentanții sectoarelor și ai firmelor de salubritate, că își dorește ca în acest an deszăpezirea să fie exemplară, solicitându-le companiilor să își redimensioneze efectivele umane și utilajele pentru a realiza un serviciu de calitate.

Firea: Vreau o deszapezire exemplara in Capitala
Firea: Vreau o deszăpezire exemplară în Capitală

"Ca o analiză personală pe care am realizat-o, împreună cu reprezentanții sectoarelor, cred că suntem pregătiți în acest moment în proporție de 75%. Pentru mine nu e un procent mulțumitor, de aceea am decis ca în următoarele zile să mai avem încă o întâlnire cu reprezentanții companiilor de salubritate, care să se pregătească mult mai bine pentru această nouă întâlnire și să spună care ar fi necesarul de utilaje, de material antiderapant, de combustibil, de resursă umană, pentru ca deszăpezirea să se realizeze în totalitate în Capitală, nu doar pe marile bulevarde, pe marile artere, ci și în spatele blocurilor și pe străduțele mici. (...) Vreau în acest an să avem o deszăpezire exemplară în Capitală, din toate punctele de vedere, vreau ca orașul să arate unitar, să nu avem deszăpeziri doar în câteva sectoare — în special cele care au zone centrale—, iar cele care sunt mai la marginea Capitalei să nu dea o atenție deosebită acestei acțiuni", a spus edilul general.

În prezent, companiile de salubritate au raportat un total de: 582 de utilaje, aproape 3.000 de operatori și peste 34.000 de tone de material antiderapant. Firea a mai precizat că în Capitală sunt necesare și mașini pentru deszăpezire de mai mici dimensiuni, care să poată să pătrundă pe străzile înguste. Ea a adăugat că le-a cerut companiilor de salubritate să colaboreze cu primarii de sectoare și consiliile locale, dimensionând corect resursele necesare deszăpezirii, solicitând totodată ajutorul primarului general și al CGMB atunci când este necesar.

"În multe cartiere, nu în toate, (...) pur și simplu s-au făcut economii în anii trecuți din partea sectoarelor, iar deszăpezirea a fost tratată superficial. (...) Am citit rapoartele Direcției de salubritate a Primăriei Generale a Capitalei și, din nefericire, lucrurile nu stau foarte bine în cazul unora dintre sectoare. E adevărat, electoratul a penalizat acei primari și nu mai sunt acum în funcție, dar trebuie să învățăm din aceste statistici și documente și să nu folosim doar acele mijloace tehnice și umane care au fost întrebuințate până acum", a menționat ea.

Gabriela Firea a mai precizat că în perioada următoare vor avea loc antrenamente, simulări în teren, pentru a constata care este timpul de reacție în cazul instituțiilor. În premieră, împreună cu primarii de sector, se vor face verificări pe teren pentru a constata dacă utilajele declarate de companiile de salubritate există și în realitate, nu doar pe hârtie.

Totodată, edilul general a cerut ca toate utilajele să fie branduite, să poarte sigla Capitalei, a sectorului în care acționează și a firmei care le gestionează. În acest sens, ea a menționat că în anii trecuți s-a constatat că au existat situații în care aceleași utilaje acționau și în Capitală, și în provincie, deși ele erau declarate ca fiind rezervate doar pentru București.

Etichete: deszăpezire, deszăpezire București, Gabriela Firea

0/2 COMENTARII
Andrei
12 nov 20:14
+0
VOTURI
-0
Alegerea excelenta! Lucrezi confortabil! Vrei sa incepi o afacere cu tinta Hollywood? Vrei sa pierzi cel mai bun moment? Hollywood va fi mai aproape! Hollywood este acum mai aproape! Nu ai mai intalnit asta! Un film senzational si bani multi pentru tine! Proiect B: viitorul tau e asigurat! Bogatia e la Hollywood! Solicita acum detalii la adresa de email: yourprojectwinnings@gmail.com
vlad
09 nov 11:13
+0
VOTURI
-0
Sa fim seriosi :)) Da, evident ca trebuie masini mai mici pentru stradute, dar ar trebui dispozitive si pentru trotuare!! Nu se asteapta nimeni sa se curete imediat, dar poate dupa o saptamana de la ninsoare ar fi normal ca toate trotuarele sa fie curatate... pana la urma pt pietoni e cel mai dificil. Da, oamenii curata in fata gardului, dar sunt sute si sute de km unde treaba e a primariei.... Dar bine, ca de obicei deszapezirea o sa fie facuta de soare :)

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h