Firea: Vreau să aduc modelul vienez la Bucureşti din toate punctele de vederePrimarul general al Capitalei, Gabriela Firea, consideră că pentru București un model de management urban performant îl reprezintă orașul Viena.

Gabriela Firea
Gabriela Firea

"Cred că pentru București un model de management urban performant este orașul Viena. Săptămâna viitoare începând de luni mă voi afla în vizită oficială în Austria la invitația primarului din Viena. Vreau să aduc modelul vienez la București din toate punctele de vedere și în ceea ce privește transportul, mediul, sănătate, cultura, turismul, nu în ultimul rând mediul de afaceri", a afirmat Firea, prezentă la evenimentul "Smart City Industry Awards".

Ea a spus că la nivelul primăriei a fost înființat un nou departament care se ocupă cu atragerea investițiilor.

Totodată, Firea a amintit că se pregătește o licitație pentru achiziționarea a 500 de autobuze dintre care 30% să fie ecologice.

Edilul a mai declarat că în luna decembrie va fi inaugurat Dispeceratul pentru Situații de Urgență, care este finalizat.

Gabriela Firea a susținut că la nivelul Bucureștiului există 46 de circuite de bicicliști și și-a manifestat speranța că în perioada următoare, în urma realizării studiilor de fezabilitate și a licitațiilor, numărul acestora va crește. 

Etichete: firea, firea bucuresti, Gabriela Firea, Viena, viena bucuresti

0/14 COMENTARII
Viennoise
17 Oct 16:24
+0
VOTURI
-0
Gaga-uta, esti tampit/a? Cum adica agent termic la 80-90 grade?
Ai bagat tu mana in apa calda la 80 de grade? Sau ai pus tu mana pe vreun calorifer incalzit la 80 de grade? Masurat pe termometru, nu pe "mie mi se pare ca..."

Hai ca ai luat-o pe aratura! Vrei sa te speli cu apa la 80 de grade, n-ai decat sa ti-o incalzesti tu! Dar nu cere sa ai la robinet 80 grade! Nu fii absurd/a!
Gaga
15 Oct 06:03
+0
VOTURI
-0
Modelul vienez inseamna si caldura cu adevarat in apartamentele bucurestenilor si nu de forma cum este de ani de zile?Agentul termic poate fi furnizat la 80-90 grade?
Modelul vienez inseamna si autobuze mai multe pe liniile din cartierele marginase?(vezi Giulesti cu 2 linii de autobuze 162 si 163 si timpi de asteptare de 20 de minute).
Din modelul vienez nu luati numai "poleiala",modelul trebui adaptat bucuresteanului si nevoilor acestuia si in plus sunt necesare si masuri pt.educarea populatiei.
Sunt politisti comunitari care se plimba nestingheriti prin parc pe langa cei care lasa maldar de coji de seminte,sticle de bere si pahare de cafea langa bancile pe care stau sau lasa copiii sa se catare in copaci,sa rupa putinele flori care mai sunt.Aplicati legea!Cand romanul va primi amenda pentu orice incalcare a regulamentului de conduita ,atunci va trebui sa se educe.
Cine greseste trebui sa plateasca!
neculai
14 Oct 14:12
+0
VOTURI
-0
In modelul vienez nu se scuipa pe strada,nu se manaca seminte,nu se cerseste,iar cosurile de gunoi sunt intregi si folosite.Mai lucreaza matale la educatie.
merkhury
13 Oct 17:50
+0
VOTURI
-0
tramvaiele le face ratb ,deci nu se cumpara,modelul de borduri diafragma ale lui negoita implementat in tot orasul pt a nu se maio schimba la cativa ani iar.bucurestiul e mai frumos ca londra.uniti de el localitatile din jur.
costica
13 Oct 17:23
+0
VOTURI
-0
Excelent, excelent, trebuie doar sa modificam Constitutia Romaniei, fiindca Viena e si stat federal.
A, stiti poate, la Viena sunt multe tramvaie..Muuulte tramvaie.
Stick
13 Oct 11:46
+0
VOTURI
-0
Cand te vei duce in vizita la Shanghai sunt sigur ca veni cu modelul chinezesc in buzunar, doamna primar ...!!!
bogdan
13 Oct 11:44
+0
VOTURI
-0
Probabil le-a numarat si pe cel desfiintate de politia rutiera. Nu e prima data cand firea face afirmatii publice fara sa se intereseze in prealabil. Foarte competenta doamna..
A vedea
13 Oct 11:31
+0
VOTURI
-0
A vedea comentariile tembelului!
Ma t@mpitule, tu platesti vreun ban la RATB, sau mergi pe gratis, ca esti pensionar? Si daca tot nu platesti, de unde sa aiba RATB-ul bani pentru statiile tale?
altul
13 Oct 11:02
+0
VOTURI
-0
:)))))) bun. Modelul vienez. Pacat ca populatia este 90% formata din bizoni, marlani, nesimtiti, cocalari si alti indivizi de genul. pana nu se civilizeaza populatia nu se schimba Romania.
Ggvx
13 Oct 10:53
+0
VOTURI
-0
Sunt mai importante pistele de biciclete decât viața pietonilor în stațiile de tramvai.Refugiile înguste lipsite de garduri de protecție un coșmar fără sfârșit.A vedea Bulevardul Basarabia,Strada Barbu Văcărescu,Bulevardul Ion Mihalache,Calea Giulești,Calea Călărașilor etc etc etc.Cât mai e până scăpăm de pericolele astea publice de peroane???
teobogdi
13 Oct 09:56
+0
VOTURI
-0
"Gabriela Firea a susținut că la nivelul Bucureștiului există 46 de circuite de bicicliști "
unde sunt?
o banda trasa pe trotuar se numeste circuit?
Adolf Vienezul
13 Oct 08:39
+0
VOTURI
-0
Daca aduceti și vienezi în viață poate reușiti !
Cu populația asta în nciun caz, păcat ideea era foarte bună !
Dorel
13 Oct 08:30
+0
VOTURI
-0
Modelul vienez? Adica cu lebede? Ca... mancatorii de lebede ii avem deja!

La subiect.
Nu pricep de ce se cumpara doar autobuze. De ce nu si troleibuze? De ce nu si tramvaie? 500 de autobuze, din care 150 electrice. Cu restul ce facem? Le desfiintam, ca tramvaiele si troleibuzele pot fi blocate mai usor in trafic de soferii care "respecta" legea?

Iar Dispeceratul ala... e gata de o groaza de timp. De ce a durat atat (si mai dureaza) pana sa fie dat in exploatare?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h