Firma fraților Negoiță obligă păgubiții de la Confort City să plătească rate la casele care au arsFirma fraţilor Negoiţă somează sinistrații să plătească în continuare rate la apartamentele care nu mai există şi facturile la curent.

Firma fratilor Negoita obliga pagubitii de la Confort City sa plateasca rae la casele care au ars
Firma fraților Negoiță obligă păgubiții de la Confort City să plătească rae la casele care au ars
Foto: rtv.net

După şase săptămâni de la incendiul care le-a mistuit locuinţele, sinistraţii din Complexul Confort City - ce aparţine fraţilor Ionuţ şi Robert Negoiţă - trăiesc la hotel, ca nişte turişti, sau în nişte apartamente improprii, fără gaze, uşi, cadă, chiuvetă şi toate celelalte necesare unui trai decent

Cu toate acestea, cei care au rate la dezvoltator au primit zilele trecute un e-mail în care au fost somaţi să plătească la zi ratele pentru apartamentul care a luat foc. „E-mailul sună foarte ameninţător. Reprezentanţii dezvoltatorului spun că, dacă nu plătesc la timp rata lunară, îmi vor percepe penalităţi conform prevederilor contractuale”, a povestit, pentru evz.ro, Daniel Popescu, unul dintre sinistraţi.
El afirmă că, deşi nu mai locuieşte în ansamblul rezidenţial din 2 octombrie, a primit zilele trecute o factură pentru achitarea energiei electrice consumată pe casa scării luna trecută. Daniel este unul dintre locatarii care plătea rate direct la dezvoltator. Apartamentul lui a costat 53.000 de euro, din care a plătit avans 50%.

Contractul prevedea ca vânzătorul să-mi încheie poliţa de asigurare la 30 de zile de la predarea apartamentului, lucru pe care nu l-a făcut. Eu am văzut asta şi am mers la ei ca să închei poliţa, că expirase în martie 2012. Imediat după incendiu m-am dus să mi-o dea, însă persoana care se ocupa de asta mi-a zis că nu mai au poliţa. Prin urmare, conform contractului, ei nu mi-au reînnoit poliţa de asigurare”, susţine Daniel.

După incendiu, el a stat în jur de zece zile împreună cu soţia şi cu cei doi copii ai săi la Rin Grand Hotel, ce aparţine fraţilor Negoiţă. Acum, stă la celălalt hotel, tot al fraţilor Negoiţă, din zona Otopeni. „Nu puteam locui cu copiii la hotel. Aşa că i-am despărţit. I-am trimis la părinţi. La hotel nu gătim. Ducem o viaţă de turişti, ne aflăm într-o delegaţie permanentă, în alt oraş”, zice Daniel.

Reprezentanţii pompierilor au transmis fiecărei familii în parte o notificare în care spun că cele 24 de apartamente care au luat foc în mai puţin de o oră au fost construite defectuos. Pompierii susţin că apartamentele de la etajul 11 „nu erau compartimentate cu elemente rezistente la foc” şi au sesizat prezenţa „materialelor combustibile în structura etajului”.

În legătură cu condiţiile improprii din apartamentele în care le-a propus celor 24 de familii să locuiască provizoriu, Negoiţă declară: „Sunt apartamente noi, cei care v-au declarat altceva vorbesc prostii. Sunt dezinformări, nu cred că e adevărat. La hotel li se găteşte, au toate condiţiile. Nu am timp să mă ocup de toate detaliile. Am o structură care se ocupă de asta”.

Etichete: Confort City, frații Negoiță, incendiu confort city, negoiţă, robert negoita, sinistraţi

0/1 COMENTARII
FONDURI NERAMBURSABILE UE
12 nov 11:14
+0
VOTURI
-0
In 2013, Fondurile NERAMBURSABILE Europene se acorda si la noi la fel de usor ca in statele membre ale Uniunii Europene ! Aflii mai multe detalii pe site-ul:wwwfondurieuropenenerambursabile.ro

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE