Contracte de 130 milioane lei pentru firmele de deszăpezire din CapitalăFirmele de deszăpezire din București vor încasa aproximativ 130 milioane în această iarnă. La o săptămână de când a nins, Capitala este însă acoperită de mormane îngheţate. Pe unele trotuare, pietonii nici nu pot merge, iar multe străzi s-au transformat în patinoare.

Firmele de deszapezire din Bucuresti, platite cu 130 milioane in aceasta iarna
Firmele de deszăpezire din București, plătite cu 130 milioane în această iarnă

Firmele de deszăpezire din București sunt plătite cu aproape 30 milioane euro, în această iarnă, pentru a curăța zăpada.

Cel mai mare contract, de aproape 50 de milioane de lei, este al firmei Rebu, care se ocupă de sectorul 4.

În sectorul 6, contractul de deszăpezire a fost atribuit firmei Urban, care câştigă peste 19 milioane de lei, scrie Digi24.ro.

Sunt locuri în Bucureşti în care troienele de zăpadă au aproape doi metri înălţime, la cinci zile de când nu mai ninge în capitală. Angajaţii firmelor de salubritate nu au însă un termen până la care sunt obligaţi să vină şi să ridice aceste mormane de zăpadă. 

Până în urmă cu şase ani grămezile de zăpadă erau aruncate în râul Dâmboviţa, acum ar trebui depozitate în gurile de canale colectoare ale Apa Nova.

Pentru modul în care şi-au făcut treaba în această iarnă, toate firmele de deszăpezire au fost amendate cu câte 5000 de lei.

Două dintre firmele care se ocupă de deszăpezire sunt în mijlocul unor scandaluri penale. Romprest, responsabilă de sectoarele 1 şi 5, este deţinuta de omul de afaceri Florin Walter. Urmărit internaţional, patronul Romprest este acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani. Pentru aceleaşi fapte a fost arestat preventiv săptămâna trecută şi Teodor Florescu, patronul Urban, firma care se ocupă de deszăpezirea din sectorul 6.

Ambii patroni ai societăţilor de salubritate şi deszăpezire sunt acuzaţi că au înşelat statul cu ajutorul firmelor fantomă, deschise pe numele unor persoane fără adăpost.

Etichete: Bucureşti, deszăpezire, REBU, Romprest, Urban

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h