Firmele de salubrizare din Capitală, amendate pentru că nu au distribuit material antiderapantPrimăria Capitalei a amendat firmele de salubrizare din Bucureşti pentru că nu au distribuit material antiderapant în cursul nopţii de duminică spre luni, în ciuda avertizărilor meteorologice care anunţau vreme rea. La ora transmiterii aceste ştiri, aproape două sute de utilaje acţionează în toate cele şase sectoare, circulaţia desfăşurându-se în condiţii de iarnă.

Pregatiri pentru zapada si vreme rece, in Bucuresti. Ce masuri ia Primaria Generala
Pregătiri pentru zăpadă și vreme rece, în București. Ce măsuri ia Primăria Generală

"Firmele de salubrizare au fost sancţionate de către poliţiştii locali pentru că nu au respectat Programul de măsuri şi acţiuni pentru deszăpezirea şi combaterea poleiului în Municipiul Bucureşti. Operatorii de salubrizare ar fi trebuit să ţină cont de avertizările meteo de ninsoare şi să aplice material antiderapant din cursul nopţii. În schimb, tratamentele au fost aplicate în această dimineaţă, motiv pentru care s-a format polei. Până la această ora situaţia a fost remediată, traficul rutier a fost reabilitat, dar solicit operatorilor să acţioneze în permanentă pentru a asigura un trafic fluent, astfel încât bucureştenii să poată circulă în condiţii normale", a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Sancţiunile pentru nerespectarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciilor publice de salubrizare în Municipiul Bucureşti sunt cuprinse între 3.000 şi 5.000 de lei, reprezentanţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti aplicând în acest caz amendă maximă pentru fiecare operator.

La ora transmiterii acestei ştiri, 198 de utilaje acţionează cu material antiderapant în toate cele şase sectoare ale Capitalei, 31 de utilaje în Sectorul 1, 32 de utilaje în Sectorul 2, 42 de utilaje în Sectorul 3, 42 de utilaje în Sectorul 4, 14 utilaje în Sectorul 5 şi 37 de utilaje în Sectorul 6.

"În toate intersecţiile şi pe bulevardele principale din Capitală se circulă normal, în condiţii de iarnă. A fost aplicat material antiderapant pe arterele principale ale oraşului, iar în acest moment se acţionează pe străzile secundare", transmit reprezentanţii Primăriei Generale a municipiului Bucureşti.

Potrivit acestora, nu s-au înregistrat avarii în reţeaua de termoficare a RADET, iar agentul termic este furnizat în parametri normali.

De asemenea, RATB a acţionat pentru deszăpezirea refugiilor şi peroanelor acolo unde a fost cazul şi a aplicat soluţii antiinghet pe liniile de tramvai, la macazuri şi la terminale.

Etichete: Bucureşti, prima zapada bucuresti, zapada bucuresti

0/2 COMENTARII
Moara cu petrol
16 Jan 18:51
+0
VOTURI
-0
Pai, na... Cine se astepta sa ninga in ianuarie? I-a luat pe nepregatite iarna asta netrebnica!
Io cred c-a fost mana lui Soros!
MARINELU
16 Jan 11:38
+0
VOTURI
-0
Aceleasi povesti in fiecare iarna. Cred ca ne-am resemnat cu totii.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h