Fiscul verifică informațiile din "Panama Papers"PANAMA PAPERS. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat că a inițiat un grup de lucru interdepartamental pentru verificarea implicațiilor fiscale din "Panama Papers". 

Fiscul verifica informatiile din "Panama Papers"
Fiscul verifică informațiile din "Panama Papers"

PANAMA PAPERS. „ANAF a inițiat un grup de lucru interdepartamental pentru verificarea implicațiilor fiscale ale informațiilor publicate prin proiectul de investigație jurnalistică “PanamaPapers”. Sunt alocate resurse pentru analiza datelor provenite din surse deschise, referitoare la identitatea persoanelor fizice și juridice, și corelarea acestora cu cele existente în bazele de date specifice, referitoare la conturi deținute, participații în firme, tranzacții interne sau internaționale”, se arată în comunicatul ANAF.

RISE Project: Peste 100 de nume din România, implicate în dosarele Panama

Un jurnalist de la RISE Project a anunţat că are informaţii despre mai mult de 100 de nume din România, implicate în dosarele Panama, nume care vor fi dezvăluite pe măsură ce anchetele vor avansa.

„În activitatea acestui grup de lucru vor fi implicați inspectori antifraudă, inspectori fiscali și inspectori specializați în verificarea veniturilor persoanelor fizice, gestionarea informațiilor fiscale și executări silite”, precizează ANAF.

PANAMA PAPERS. O primă reacție a avut și DIICOT, astăzi, pentru Digi24. Procurorul șef Daniel Horodniceanu a declarat că analizează documentele prezentante de presă pentru a decide dacă vor ajuta în anchetele aflate în defăşurare sau chiar în cele deja încheiate.

CITEŞTE ŞI Cei mai bogaţi oameni ai planetei, în ancheta PANAMA PAPERS

PANAMA PAPERS. Până acum, Cristian Borcea, Sorin Ovidiu Vîntu, Vasile Frank Timiş și Said Baaklini se numără printre oamenii de afaceri români care, cu ajutorul firmei de avocatură Mossack Fonseca, şi-au pus la adăpost averile în paradisuri fiscale. O parte dintre ei chiar au fost cercetaţi pentru evaziune fiscală.

PANAMA PAPERS: Mecanismul prin care erau ascunşi banii, explicat printr-o analogie simplă

Un membru Reddit a explicat, printr-o analogie simplă, mecanismul prin care importanți lideri politici şi oameni de afaceri își puneau banii la adăpost, cu ajutorul firmei de avocatură cu sediu în Panama.

Etichete: ANAF, panama papers, verificări

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE