Fiul lui Mircea Băsescu, trimis în judecată pentru trafic de influențăDragoș Băsescu, fiul lui Mircea Băsescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influență. 

Fiul lui Mircea Basescu, trimis in judecata
Fiul lui Mircea Băsescu, trimis în judecată

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată a lui Dragoș Băsescu, aflat sub control judiciar pe cauţiune, cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Alături de fiul lui Mircea Băsescu a mai fost trimis în judecată și Ciprian Nistor, sub acuzația  de complicitate la trafic de influenţă. Acesta din urmă se află în executarea unei pedepse privative de libertate în altă cauză, anunță DNA. 

Comunicatul DNA: 

"În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La data de 13 martie 2014, inculpatul Băsescu Dragoş, beneficiind de ajutorul inculpatului Nistor Ciprian, i-a pretins unui om de afaceri (denunțător în cauză) suma de 500.000 euro pentru o soluție de respingere a arestării într-o contestație formulată de către D.I.I.C.O.T., în dosarul ce îl privea pe acesta din urmă și încă 500.000 euro, atât pentru obţinerea unei soluții favorabile în cauza respectivă, cât și pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor denunțătorului.

În sprijinul acestor pretenţii, inculpatul Băsescu Dragoş a lăsat să se creadă că are influenţă pe lângă organele judiciare respective şi chiar a promis că va interveni în sensul celor arătate mai sus.
Deoarece denunţătorul le-a spus celor doi că nu are posibilitatea să achite o sumă atât de mare și că nici nu dorește să se facă vreo intervenție de acest gen, inculpatul Dragoș Băsescu i-a propus acestuia ca soluție încheierea unui contract fictiv de consultanță prin care urma să achite suma pretinsă de 1.000.000 euro, eşalonat, pe o perioadă de până la 2 ani, în funcție de evoluția dosarului.

Pentru a nu trezi suspiciuni, contractul respectiv urma să fie încheiat cu o societate de consultanță internațională". 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.

Etichete: DNA, dragos basescu, mircea Băsescu, trafic de influenţă, trimis în judecată

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE