UPDATE Alexandru Frâncu, REŢINUT, după ce a fost prins când lua mită 6.000 euroUPDATE La data de 28.01.2016, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Frâncu Alexandru şi Obreșcof Petre, pentru infracţiunile de trafic de influenţă, respectiv complicitate la trafic de influenţă, informează Parchetul de pe lângă tribunalul Bucureşti. 

FLAGRANT la Ministerul Culturii. Alexandru Francu, prins cand lua mita 6.000 euro (Foto wowbiz.ro)
FLAGRANT la Ministerul Culturii. Alexandru Frâncu, prins când lua mită 6.000 euro (Foto wowbiz.ro)

UPDATE Din probele administrate până în prezent a rezultat că, la datele de 26.01.2016 și 27.01.2016, inculpatul Frâncu Alexandru a pretins de la numitul C.F. suma de 10.000 de euro, direct și prin intermediul inculpatului Obreșcof Petre, în baza înțelegerii cu acesta din urmă, lăsând să se creadă că are influență pe lângă funcționari din cadrul Direcției de Cultură Patrimoniu Cultural și Culte a Ministerului Culturii pentru obținerea unui aviz, necesar la Primăria Municipiului București pentru emiterea unei autorizații de construire, solicitată de C.F. pentru construirea unui imobil în sectorul 1. La data de 28.01.2016, inculpatul Obreșcof Petre a primit de la C.F. suma de 6000 de euro din suma totală de 10.000 de euro pretinsă, în scopul mai sus menționat.
La data de 28.01.2016, s-a dispus reţinerea celor doi inculpaţi pentru o perioadă de 24 de ore, informează Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. 
În cursul zilei de azi, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Cercetările au fost efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.G.P.R., cu sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

Angajaţi ai Direcției Generale Juridice și Patrimoniu Cultural din Ministerul Culturii sunt bănuiţi că au luat mită sume de până la 10.000 de euro, ca să acorde avize de construcție pentru clădiri de patrimoniu.

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române l-au prins în flagrant delict pe Alexandru Frâncu, fondatorul trupei Paraziţii, în timp ce primea 6.000 de euro, pentru a-și exercita influența asupra membrilor unei comisii de avizare din cadrul Ministerului Culturii. Cel în cauză și alte două persoane care l-ar fi sprijinit în activitatea infracțională au fost reținuți.

Poliţiştii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, l-au prins, joi, în flagrant delict, pe Alexandru Frâncu, fondatorul trupei Paraziţii, în timp ce primea 6.000 de euro pentru a-și exercita influența asupra membrilor unei comisii, în vederea obținerii unui aviz, potrivit unui comunicat emis de Poliţia Română.

Din cercetări a reieșit că, în cursul lunii ianuarie 2016, cel în cauză ar fi solicitat 10.000 de euro, în vederea obținerii unui aviz, pretinzând că are influență asupra funcționarilor unei comisii de avizare din cadrul Ministerului Culturii, atât în mod direct, cât și prin intermediul unui alt bărbat. În activitatea infracțională, cei doi ar fi fost sprijiniți de o femeie.

Alexandru Francu este milionar în euro. Deține o vilă și un apartament de lux în Capitală, o casă de vacanță în străinătate, și este posesorul a două limuzine. De asemenea, acesta este și patronul unui hotel de fițe din Bucureşti. La mijlocul anilor 1990, Francu a înfiinţat alături de Cheloo trupa Paraziţii, potrivit click.ro.

Etichete: alexandru francu, ministerul cutlurii, mită, trupa parazitii

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE