FLASH MOB în faţa Primăriei Capitalei, după anularea evenimentului Via Sport de pe Kiseleff UPDATEUn flash mob a avut loc joi, începand cu ora 11.00, în faţa Primăriei Capitalei, în semn de protest faţă de interzicerea organizării evenimentului Via sport de pe Bulevardul Kiseleff.

Cei care s-au strâns în faţa Primăriei Capitalei şi-au exprimat nemulţumirea prin activităţi sportive: s-au jucat badminton, tenis sau au sărit coarda, potrivit Mediafax.

"Considerăm că legea a fost un pic forţată în momentul în care acolo a fost instituit un şantier, asta în condiţiile în care doamna Firea a spus în repetate rânduri că nu îşi doreşte niciun eveniment acolo, şantierul fiind singurul mod oficial în care putea închide evenimentul. Pe de altă parte suntem aici pentru a milita pentru ideea noastră mai veche de oraş pentru oameni. Vrem ca autorităţile publice să renunţe la ideea de fluidizare a traficului. (...) Ideea de închidere a unei artere e o practică destul de comună mai în toate capitalele europene. Este ideea de a transmite un mesaj atunci când opreşti un trafic aglomerat ca e ok sa renunţi la maşină şi să ieşi în spaţiul public pe jos sa faci mişcare", a declarat Irina Zamfirescu, unul dintre participanţii la flashmob.

"Am venit aici pentru că ne-a jignit o decizie a primăriei din două motive. Unul, că a fost luată intempestiv, fără o dezbatere publică, fără o consultare autentică. Al doilea motiv este că pune în continuare automobilul deasupra sănătăţii cetăţenilor. Noi nu vorbim aici despre sport , nu sportul este principalul subiect. E vorba despre accesul automobilelor în centrul Capitalei. Densitatea traficului din centrul Capitalei produce victime între bucureşteni. Mor oameni. (..) Subiectul este să descurajeze primăria traficul spre centru şi să ţină cont, atunci când ia decizii, de o obligaţie pe care o are o persoana care e aleasă de cetăţeni, nu vine ca o boieroaică să hotărască peste noapte şi să impuna bucureştenilor ce crede ea că e bine", spune un alt participant.

Oamenii au anunţat evenimentul pe pagina de Facebook ,,Bucureştiul nu stă pe tuşă!", lansată după ce Gabriela Firea, primarul General al Capitalei, a demarat lucrările la marcajele stradale, fiind suspendate activităţile sportive în zona Kiseleff. Astfel, joi, de la ora 11.00, în faţa Primăriei Generale, tinerii s-au strâns să joace badminton, şotronul, să deseneze cu creta pe asfalt, să sară coarda sau să facă baloane.

Aceştia consideră că ideea de relocare a evenimentului Via Sport în parc contravine chiar ideei evenimentului, cu motto-ul: STOP TRAFIC! START JOC!

"Maine, de la ora 11.00, în fața Primăriei Generale, ne adunăm la un flash mob sportiv ca răspuns la decizia doamnei primar Firea de a izola evenimentele publice dedicate oamenilor în favoarea fluidizarii traficului auto. Mai mult, având în vedere Legea adunărilor publice, precum și ideea de oraș ca bun comun al cetățenilor, opțiunea de a desfășura un eveniment într-un loc sau altul este a organizatorului, negocierea locului de desfășurare făcându-se strict în limitele legii și cu argumente ce țin de securitatea cetățenilor, nicidecum de fluidizarea traficului. Închiderea unui eveniment public pentru a deschide un șantier în zonă este, în opinia noastră, un pretext de a forța textul Legii, Primarul General manifestându-și în repetate rânduri dezacordul cu astfel de evenimente", au transmis reprezentanţii Activewatch într-un comunicat de presă.

"În ciuda declarațiilor de presă, în acest weekend, Via Sport, eveniment ce aduna weekend de weekend oameni pe Șoseaua Kiseleff pentru evenimente sportive, a fost închis. Motivul - realizarea de marcaje rutiere (a fost instituit șantier timp de patru luni în zonă) și pentru că traficul motorizat trebuie fluidizat. Considerăm că ideea de relocare a evenimentului în parc contravine chiar ideei evenimentului Via Sport, cu motto-ul: STOP TRAFIC! START JOC!", mai spun organizatorii flash mob-ului.

Primăria Capitalei a decis ca evenimentul sportiv Via Sport să nu se mai organizeze pe Bulevardul Kiseleff, întrucât Administraţia Străzilor Bucureşti începe o serie de lucrări de trasare a marcajelor rutiere.

 

CITEŞTE ŞI Gabriela Firea, despre anularea Via Sport: În spatele activității sportive sunt interese comerciale

Etichete: evenimente bucuresti, flash mob primaria capitalei, Gabriela Firea, Primăria Capitalei, Via Sport

0/8 COMENTARII
Ionut
28 Jul 17:36
+0
VOTURI
-0
Mai avem si noi internet pe la serviciu, ca dor nu vindem pepeni in piata.
Molima rosie
28 Jul 16:28
+0
VOTURI
-0
Kiseleff este deja marcat. Asta este o scuza pentru cei cu doar 4 clase primare
Will'i'am
28 Jul 14:56
+0
VOTURI
-0
Ionut, la fel de free-lancer ca tine, care comentezi la ora 9:22.

Geo/Tell, nu s-a oferit o alta strada. Fie nu stii, fie vorbesti ca sa fii contra. S-a oferit parcul Tineretului.
Ideea de a inchide o parte din Kiseleff era de a descuraja traficul auto, nu de a juca ceva, tarane handikapat. Sosea de mare importanta? Ma faci sa rad. Mihalache, Aviatorilor... de ce nu pot fi folosite? Si ce mare importanta avea bulevardul ala sambata toata ziua si duminica pana la pranz, in timpul verii? Importanta capitala, nu?
Si cum poti spune ca trasezi marcaje timp de patru luni???
vali
28 Jul 14:00
+0
VOTURI
-0
aveti ce ati votat! sau ce nu ati votat deloc
FUIE MIREA
28 Jul 13:19
+0
VOTURI
-0
FUIE MIREA cu tot cu sustinatorii ei
Tell
28 Jul 12:23
+0
VOTURI
-0
Bai timpitilor, e o cretinatate sforaitoare sa blochezi o sosea de mare importanta ca sa joace niste haidamaci nu stiu ce joc.Imbecililor , duceti-va dracu si jucati pe stadioane , nu in mijlocul orasului ! Romania tara de timpiti si manelisti, care numai in mijlocul strazii se simt bine !In locul primaritei , le-as trage si cite o amenda sa le piara pofta de sport in mijlocul strazii,handikapatilor astia !
Geo
28 Jul 12:04
+0
VOTURI
-0
Nici eu nu sunt pt. incurajarea traficului, insa blocarea unei artere majore ca sa joace 50 de baieti baschet e o prostie si o rautate. De ce sa vrei sa joci baschet pe Kiseleff, cand primaria iti propune alternative alte strazi. Ce vrei sa dovedesti cand joci baschet pe un bulevard ? Niciaieri in lume nu se inchid artere majore ca sa joace unii baschet sau fotbal... Primaria a identificat cateva strazi care pot fi inchise pt. baschet fara a perturba traficul. Kisseleff suna mai bine insa, nu ? Taranilor.....
Ionut
28 Jul 09:22
+0
VOTURI
-0
Dar voi sunteti toti free-lanceri de sunteti liberi joi, la ora 11:00?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE