Flori şi lumânări în faţa clubului Colectiv, la 6 luni de la tragedieRude si prieteni ale celor decedaţi în urma incendiului de la Colectiv, dar si voluntari din grupul Împreună Rezistăm au mers, sambata, în faţa clubului, cu flori şi lumânări pentru a comemora şase luni de la tragedie.

Flori si lumanari in fata clubului Colectiv, la 6 luni de la tragedie
Flori şi lumânări în faţa clubului Colectiv, la 6 luni de la tragedie
Foto: evz.ro

În Sâmbăta Mare s-au împlinit şase luni de la incendiu din Colectiv, în urma căruia 64 de oameni şi-au pierdut viaţa iar alţi peste 150 au fost răniţi. În amintirea celor care au avut de suferit, la altarul Colectiv, din faţa fabricii Pionierul, s-au aprins lumânări şi au fost depuse flori. Peste 50 de persoane, printre care rude ale celor decedaţi, supravieţuitori şi voluntari din grupul Împreună Rezistăm, au venit pentru a se ruga.

"Ne vedem în Ajun de Înviere, cu lumânări şi multe flori", se arată pe Faceook, în mesajul prin care era anunţată comemorarea.

„Ne gândim la toţi tinerii frumoşi şi deştepţi care au plecat, mult prea devreme, la îngeri. Dumnezeu să-i odihnească în pace!", este un alt mesaj, postat de pe Facebook de o tânără, conform mediafax.ro.

Mulţi dintre cei care au ajuns sâmbătă, la şase luni de la incendiu, în faţa clubului Colectiv, spun că nu le este clar ce s-a întâmplat pe 30 octombrie şi după, cu răniţii din spitale.

"Este extrem de greu să văd fotografia prietenei mele, Teodora, care a murit acolo. Aici, printre lumânări să-mi aduc aminte din noi că au murit aici. Aş vrea ca acest lucru să nu se mai întâmple niciodată şi sper ca autorităţile statului român să îşi facă datoria cât mai repede, pentru că au trecut deja şase luni, o jumătate de an, şi nu ştim nici acum cine sunt vinovaţii", a declarat o tânără venită sâmbătă la Colectiv.

"Este foarte greu în fiecare zi după aceea să trăim fără cei 64. Toată lumea vrea să afle adevărul, ce s-a întâmplat acolo, de ce au murit atâţia oameni, atât atunci, cât şi cei care au murit în spitale. Am fost unul dintre norocoşii care au reuşit să iasă. Momentele de atunci au fost groaznice. Momente de iad, urlete de iad, amintiri care vor rămâne toată viaţa", a spus un supravieţuitor.

Slujba religioasă pentru parastasul de şase luni nu a putut fi făcută pentru că în Sâmbăta Mare cutumele bisericii ortodoxe spun că nu se ţin astfel de ceremonii religioase. Patriarhia Română a anunţat că Arhiepiscopia Bucureştilor va organiza un parastas în faţa Clubului Colectiv în ziua de luni, 9 mai 2016, la ora 12.00.

Etichete: colectiv, comemorare, tragedie colectiv

0/1 COMENTARII
Cris
30 Apr 21:23
+0
VOTURI
-0
Dumnezeu sa-i odihneasca pe acei tineri... dar lupta trebuie dusa permanent cu escrocii care conduc aceasta tara. Trebuie murit cu ei de gat, pana inteleg sa-si faca datoria, altfel acei tineri au murit degeaba. Faptul ca Piedone a vrut din nou la Primarie este strigator la cer. Tinerii ar trebui sa iasa in strada zilnic in fata DNA sa ceara condamnarea lui Piedone pentru neglijenta grava in serviciu.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h