Florian Coldea, anchetat de o comisie specială, după dezvăluirile lui Sebastian GhiţăPrim-adjunctul Serviciului Român de Informaţii, Florian Coldea, a fost pus la dispozitia directorului general Eduard Hellvig, ca urmare a acuzatiilor aduse de Sebastian Ghita cum că a avut o relatie de prietenie stransa cu generalul Coldea. La nivelul SRI va fi formata o comisie speciala "de verificare a eventualelor incalcari ale legii sau deontologiei profesionale".

Florian Coldea
Florian Coldea

În urma informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la domnul general-locotenent Florian Coldea şi care au fost supuse unor verificări preliminare, directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, a dispus, conform procedurilor, constituirea unei comisii speciale de verificare a eventualelor încălcări ale legii sau deontologiei profesionale. În acest sens, până la finalizarea verificărilor, domnul general-locotenent Florian Coldea este pus la dispoziţia Directorului, potrivit prevederilor legale, iar atribuţiile funcţiei de prim-adjunct al Serviciului Român de Informaţii vor fi preluate de către Directorul SRI, domnul Eduard Hellvig. Sunt analizate toate circumstanţele prezentate public, precum şi documentele puse la dispoziţie de general-locotenent Florian Coldea", a anunţat SRI.

SRI precizează că „a dezvoltat mecanisme interne de investigare a oricăror indicii cu privire la încălcări ale legii ori a cadrului normativ intern, pe baza unei metodologii şi proceduri validate în timp" şi că structuri interne specializate şi subordonate directorului instituţiei întreprind, ori de câte ori situaţia o impune, măsuri complexe de verificare a informaţiilor cu privire la posibile încălcări ale legii ori a ordinelor şi regulamentelor militare şi, ulterior, adoptă măsurile adecvate.

„Instituţia noastră apreciază ca deosebit de important principiul legalităţii, care guvernează întreaga activitate a Serviciului, ca fiind o garanţie a respectării drepturilor omului şi a reputaţiei cadrelor instituţiei. Ne reafirmăm determinarea de a menţine standardele de profesionalism pe care sunt construite alianţele din care SRI face parte alături de servicii partenere din state cu tradiţie şi democraţii consolidate. Reiterăm faptul că Serviciul Român de Informaţii îşi îndeplineşte misiunile cu bună credinţă, în interesul securităţii naţionale şi a cetăţenilor români", a mai comunicat instituţia.

CITEŞTE ŞI Sebastian Ghiţă a fost în Seychelles şi Toscana cu Florian Coldea FOTO VIDEO

Etichete: Eduard Hellvig, florian coldea, florian coldea anchetat, Sebastian Ghiţă, SRI

0/1 COMENTARII
General Katana
13 ian 11:03
+0
VOTURI
-0
Numai roman nu e asta la sefia SRI. Are fata de mason clasa intai !

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE