FLORII 2015: Câți polițiști au fost mobilizați pentru ziua de FLORII 2015 (PAȘTELE CATOLIC)FLORII 2015: Aproape 9.500 de poliţişti se vor afla în stradă, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru asigurarea ordinei şi siguranţei publice, dar şi pentru prevenirea producerii oricăror evenimente negative, cu prilejul Sfintelor Sărbători de Paști de cult Catolic și a Floriilor de cult Ortodox.

FLORII 2015: Cati politisti au fost mobilizati pentru ziua de FLORII 2015 (PAȘTELE CATOLIC)
FLORII 2015: Câți polițiști au fost mobilizați pentru ziua de FLORII 2015 (PAȘTELE CATOLIC)
Foto: epochtimesromania.com

FLORII 2015:

Şeful Poliţiei Române a dispus ca cei aproape 9.500 de poliţişti care vor acţiona suplimentar faţă de cei care se află în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, să aibă ca prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi să intervină rapid atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale, informează un comunicat de presă remis B365.ro.

Astfel, 5.906 de poliţişti de la ordine publică, 1.655 de la structurile de poliţie rutieră, 612 polițiști de investigații criminale, 549 de la transporturi şi 707 poliţişti de la alte structuri şi rezerve de intervenţie, se vor afla în stradă, în dispozitive mixte de ordine şi siguranţă publică, precum şi în proximitatea lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice circumscrise acestor sărbători.

Pentru menținerea ordinii și siguranței publice se va organiza zilnic, 3.862 patrule de siguranță publică, dintre care 928 pedestre și 2.934 auto.

De asemenea, se vor institui dispozitive de ordine și siguranță publică, în zona a peste 1.000 de lăcașuri de cult catolic și greco-catolic, precum și a celor 15.415 lăcașuri de cult ortodox.
Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice, pe traseele de acces către aceste zone, precum şi în zona lăcaşelor de cult religios, poliţiştii de la rutieră vor acţiona pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză, fiind amplasate, în acest sens, în trafic, 437 aparate radar.

Poliţiştii de la transporturi vor asigura patrularea în 299 de trenuri de călători precum şi în 320 staţii şi triaje de cale ferată. Totodată, 27 de trenuri de marfă vor fi însoţite, pe durata deplasării, de către poliţişti.

De asemenea, în această perioadă, poliţiştii de la transporturi vor patrula în 12 aerogări (internaţionale şi naţionale), precum şi în 14 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

FLORII 2015:

PENTRU A AVEA O SĂRBĂTOARE A FLORIILOR LINIŞTITĂ, POLIŢIŞTII VĂ RECOMANDĂ:

Adoptaţi un comportament preventiv, pentru a nu deveni ţinta hoţilor de buzunare!

În zonele aglomerate din pieţe, bazare, gări, autogări, magazine, lăcaşe de cult, manifestaţi atenţie sporită asupra banilor sau altor obiecte personale!

Nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei, în sacoşă sau la vedere, ci în poşete, borsete sau în buzunarele interioare ale vestimentaţiei!

Nu păstraţi în acelaşi loc banii, actele personale şi cheile apartamentului!

În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi cu intenţie, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment şi priviţi cu atenţie persoanele din jurul dumneavoastră!

Când vă deplasaţi după lăsarea întunericului, evitaţi pe cât posibil locurile izolate sau neiluminate şi purtarea bijuteriilor la vedere!

Dacă sunteţi victima unei infracţiuni, dacă aţi asistat sau aveţi cunoştinţă despre săvârşirea unei fapte antisociale adresaţi-vă celei mai apropiate unităţi de poliţie.

FLORII 2015:

Recomandări pentru circulaţia cu autoturismul pe drumurile publice

Dacă vă deplasaţi cu autoturismul în alte localităţi decât cea de domiciliu, pentru a petrece Sărbătoarea Floriilor, Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.
Poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra necesităţii respectării regimului legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Circulaţi cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

Etichete: florii 2015, Paștele catolic, POLITISTI FLORII 2015

0/1 COMENTARII
Cris
04 apr 12:46
+0
VOTURI
-0
Iar stau la panda cu radarul pe sosele?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE