FLORII, PELERINAJ DE FLORII: Pelerinajul de FLORII din Capitală a strâns 4000 de oameniFLORII 2014: Pelerinajul de FLORII , organizat în Capitală, a adunat, sâmbătă, circa 4000 de credincioși și clerici. Procesiunea a început la Mănăstirea "Radu Vodă" şi s-a încheiat la Catedrala Patriarhală, unde pelerinii au fost întâmpinaţi de patriarhul Daniel.

FLORII, PELERINAJ DE FLORII: Pelerinajul de FLORII din Capitala a strans 4000 de oameni
FLORII, PELERINAJ DE FLORII: Pelerinajul de FLORII din Capitală a strâns 4000 de oameni
Foto: mediafax.ro

FLORII 2014: Pelerinii s-au adunat în jurul orei 16.00, la Mănăstirea "Radu Vodă", unde PS Varsanufie Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a sfinţit ramurile de salcie, care au fost împărţite credincioşilor, informeaza Mediafax.ro.

FLORII 2014: După slujba sfinţirii stâlpărilor, pelerinii, purtând în mâini ramurile de salcie şi de finic, au plecat în procesiune spre Catedrala Patriarhală.

FLORII 2014: În fruntea procesiunii a fost purtată toaca, apoi au urmat cei aproximativ 800 de preoţi din Bucureşti şi Ilfov, îmbrăcaţi în veşminte de culoare galben-auriu şi având în mâini ramuri de finic. Aceştia au fost urmaţi de peste 3.000 de credincioşi, care au avut în mâini ramuri de salcie şi flori.

FLORII 2014: O icoană mare reprezentând Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, împodobită cu orhidee verzi şi mărgăritare, donată de protoieriile Ilfov Nord şi Ilfov Sud, a fost purtată în procesiune de la Mănăstirea "Radu Vodă" până la Catedrala Patriarhală, unde a fost sfinţită, la sfârşitul ceremoniei, de patriarhul Daniel.

FLORII 2014: Pelerinii s-au oprit la Catedrala Mitropolitană "Sfântul Spiridon Nou" şi la Biserica "Sfânta Ecaterina", paraclisul Facultăţii de Teologie din Bucureşti.

FLORII 2014: La Catedrala Patriarhală, pelerinii au fost întâmpinaţi de patriarhul Daniel. După ce a rostit o rugăciune de binecuvântare a pelerinilor, patriarhul Daniel a vorbit, în cuvântul de învăţătură, despre importanţa pelerinajului creştin.

FLORII 2014: patriarhul Daniel a spus că pelerinajele au fost organizate pentru prima dată în secolele III-IV. În Bucureşti s-au organizat procesiuni de Florii până în 1948, când au fost întrerupte. Acestea au fost reluate în 1990, mai întâi în Moldova, iar din 2008 şi în Bucureşti, dar şi în alte judeţe.

FLORII 2014: PF Daniel le-a spus credincioşilor care au venit la Catedrala Patriarhală că pelerinaj înseamnă mărturisirea în public a credinţei, este o manifestare a dragostei creştine şi reprezintă comuniunea, dar şi o binecuvântare pentru fiecare oraş în care se desfăşoară.

Etichete: florii

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE