FMI CRITICĂ GUVERNUL, pe tema majorării de salarii și a scăderilor de taxeFondul Monetar Internațional avertizează Guvernul Ponta că reducerile masive de taxe, alături de creșterile salariale din ultima perioadă vor afecta economia țării.

FMI, AVERTIZARE pentru Guvernul Ponta
FMI, AVERTIZARE pentru Guvernul Ponta
Foto: rfi.ro

Fondul Monetar Internațional (FMI) se arată îngrijorat de reducerile de taxe și de creșterile de salarii din Educație și Sănătate. 

"Toate acestea vor avea impact negativ asupra economiei", spun reprezentanții FMI, în cadrul unui comunicat de presă, potrivit Realitatea TV.

Fondul estimează un deficit bugetar de 3% din PIB în 2016 și peste acest nivel în 2017, din cauza reducerilor masive de taxe și impozite și a majorărilor salariale anunțate.

"Pentru anii 2016 și 2017, politicile adoptate și cele care se intenționează a fi adoptate — o combinație de reduceri masive de impozite și taxe și de majorări salariale — vor împinge deficitul fiscal până aproape de 3% din PIB în anul 2016, și peste acest nivel în 2017 dacă nu sunt identificate măsuri compensatorii sau dacă nu se întâmplă din nou neexecutarea integrală a cheltuielilor de capital", se arată într-un comunicat semnat de șeful misiunii FMI în România, Andrea Schaechter, citat de Agerpres

Delegația FMI va părăsi România joi, după o întâlnire de mai multe zile cu autoritățile statului, pe tema mai multor elemente ale economiei. 

Totodată, reprezentanții Fondului atrag atenția asupra listei de reforme, pe care se află și CFR Marfă, Complexul Energetic Oltenia și Complexul Energetic Hunedoara. FMI susține și faptul că Guvernul trebuie să fie mai îngăduitor cu redevențele.

Etichete: FMI, guvernul ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h