FMI: România poate întrece, în trei ani, Cehia, Grecia și Portugalia, pe plan economicReprezentantul FMI în România apreciază că ţara noastră are şanse mari să depăşească, în trei ani, din punct de vedere economic, ţări ca Grecia, Cehia sau Portugalia. Însă, potrivit oficialului FMI, ţara noastră are de înfruntat un mare obstacol în drumul său către o economie europeană de top.

FMI: Romania poate intrece, in trei ani, Cehia, Grecia si Portugalia, pe plan economic
FMI: România poate întrece, în trei ani, Cehia, Grecia și Portugalia, pe plan economic
Foto: codfiscal.net

„Deja se întâmplă asta, nu se va întâmpla peste 50 de ani. În trei ani, România poate întrece Cehia, Grecia și Portugalia dacă economia va continua să crească la fel ca în ultimii doi ani. Estimările sunt că România va depăși aceste țări în trei ani, în termeni de mărime a economiei ca întreg.

Câteva dintre obstacolele cu care România se confruntă au de-a face cu lucruri concrete, care lipsesc în România, precum infrastructura, care este deficitară deocamdată. Acest subiect trebuie abordat foarte serios, inclusiv printr-o creștere a cheltuielilor", a declarat Guillermo Tolosa, reprezentantul FMI în România, citat de Digi24.

Declaraţiile lui Guillermo Tolosa nu au fost trecute cu vederea de premierul Victor Ponta, care a postat pe Facebook un comentariu despre posibilitatea ca România să depăşească, economic, mai multe ţări europene.

"In trei ani Romania va depasi economic mai multe tari europene - spune FMI!
Cred cu tarie ca acest lucru este realizabil , prin munca romanilor si printr-o guvernare eficienta ( si atunci , in 2018, ne vom gandi ca nu au fost rele timpurile in care economia creste, salariile si pensiile la fel, absorbin fonduri europene si ajutam Moldova, si singura problema a tarii este obsesia unui procuror total neprofesionist in a se afirma in cariera inventand si imaginand fapte si situatii neadevarate din urma cu 10 ani)!", a scris Ponta pe Facebook.

 

Victor Ponta a fost trimis, joi, în judecată în dosarul Turceni-Rovinari. Premierul este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată și  spălarea banilor. Alături de Victor Pomta a mai fost trimis în judecată, sub control judiciar și Dan Șova. „Din probele administrate a rezultat că, prin încheierea contractului de conlucrare, s-a urmărit bonificarea inculpatului Ponta Victor Viorel pentru contractele încheiate de SCA „Șova și Asociații” cu COMPLEXURILE ENERGETICE, având în vedere că a rezultat că aceste contracte nu s-ar fi încheiat dacă, la nivelul companiilor de stat, nu ar fi existat percepția că Șova Dan Coman beneficiază de susținerea inculpatului Ponta Victor Viorel." Mai multe detalii AICI.

Etichete: Cehia, economie, FMI, Grecia, Portugalia, Victor Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE