Focar de viroze respiratorii în Capitală. Zeci de copii au ajuns la spitalSute de bucureşteni au petrecut ultima zi din an la camerele de gardă ale spitalelor. Este focar de viroze în Bucureşti, iar situaţia nu pare să se îmbunătăţească. În ultimele zile s-au înmulţit cazurile d egripă, iar medicii spun că se aşteaptă la un nou val de infecţii respiratorii în această săptămână.

Pat de spital
Pat de spital

250 de copii au fost consultaţi zilnic, în ultima săptămână, la unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Marie Curie din capitală, aproape toţi cu infecţii respiratorii, iar unii chiar au fost internaţi.

"Copilul bolnav trebuie scos din colectivitate. Va trebui să primească antitermice dacă face febră şi ar fi util consultul la medicul de familie", precizează medicii.

Nici adulţii nu sunt mai feriţi de virusul gripal. La Institutul Matei Balş din Capitală s-au prezentat, la camera de gardă, numai în ultima săptămână, peste 40 de persoane în fiecare zi, numai cu infecţii respiratorii.

La un sfert dintre pacienţi, a fost confirmat diagnosticul de gripă sezonieră.

Conform Institutului Naţional de Sănătate Publică, de la începutul sezonului au fost înregistrate aproape 64.000 de cazuri de infecţii respiratorii. Noutatea sunt focarele periodice de viroze, acum cea mai afectată zonă fiind Capitala.

De la începutul sezonului şi până în prezent au fost vaccinate aproape 455.000 de persoane, informează antena3.ro.

Etichete: Bucureşti, FOCAR, FOCAR DE VIROZA, spitale bucuresti, VIROZA, VIROZE RESPIRATRII

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h